După cum s-a anunţat, primul lot din autostrada Piteşti-Sibiu urmează să fie construit de firma Porr Construct SRL Bucureşti, parte a grupului austriac de construcţii civile Porr Gmbh.

Subsidiara din România a austriecilor de la Porr activează din 2004, având deja la activ mai multe lucrări de anvergură în portofoliu.

Vorbind despre infrastructură rutieră, cei de la Porr au asfaltat şi/sau reabilitat nişte drumuri, în special în partea de vest a ţării.

Întârziere de aproape doi ani

Companiile Porr au proiectat şi executat tronsonul 4 al autostrăzii dintre Sebeş şi Turda, cuprins între satul Decea (judeţul Alba) şi Turda.

E singurul proiect de infrastructură rutieră de anvergură finalizat până acum de compania austriacă la noi în ţară.

Conform contractului, semnat la data de 16 aprilie 2014, lucrările trebuia finalizate în martie 2016. Tronsonul construit de companiile Porr a fost, însă, dat în exploatare abia în ianuarie 2018.

Porr a mai construit, de asemenea, varianta de ocolire a Aradului, însă, aici întârzierile au fost nesemnificative.

Specialişti în hoteluri, crame şi canalizări

În rest, în cei 15 ani de activitate în România, grupul austriac Porr şi subsidiara sa de la noi au mai construit nişte hoteluri, o cramă, un parc eolian, ceva lucrări de canalizare, un teleschi şi altele asemenea.

Să le acordăm, totuşi, celor de la Porr prezumţia de seriozitate şi să sperăm că, în ce priveşte bucata din autostrada Piteşti-Sibiu, nu vor avea întârzieri cu anii, cum au avut la lotul 4 al autostrăzii Sebeş-Turda.

De altfel, cei de la Asociaţia Pro Infrastructură consideră că Porr România e o firmă care a demonstrat seriozitate pe celelalte şantiere unde a lucrat.

foto: Radu Andron

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here