Firma Porr Construct SRL, o subsidiară a grupului austriac PORR, a fost desemnată, ieri după-amiază, câştigătoare a licitaţiei pentru proiectarea şi execuţia primului lot al autostrăzii Piteşti-Sibiu.

Lotul cu pricina începe la marginea de sud a Sibiului, lângă Şelimbăr, şi se termină la Boiţa, având o lungime de 13,7 km.

„L-am rugat pe domnul Neaga (Narcis Neaga, şeful CNAIR – n.r.) să facă toate demersurile pentru ca pe data de 23 martie să semnăm şi contractul de proiectare-execuţie, 12 luni pentru proiectare şi 36 de luni execuţie.

Sper să nu apară nicio contestaţie. Dacă va apărea, pe 23 martie fie vom fi bucuroşi că vom semna contractul, dacă nu, vă voi informa care sunt firmele care blochează infrastructura în România”, a declarat ministrul Transporturilor, dl Răzvan Cuc.

Valoarea estimată a proiectului, fără TVA, este de 765,8 milioane de lei. Durata contractului este de 108 luni, din care 12 luni perioada de proiectare, 36 de luni perioada de execuție a lucrărilor și 60 de luni perioada de garanție.

Dacă nu vor apărea contestaţii, lucrările ar trebui să demareze în aprilie anul viitor şi să fie gata în aprilie 2023. Dacă…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here