Acum exact 43 de ani, la Fălticeni, în judeţul Suceava, vedea lumina zilei unul dintre cei mai valoroşi mijlocaşi care au îmbrăcat vreodată tricoul lui FC Argeş, Constantin Schumacher.

După un singur sezon jucat la juniorii Forestei din oraşul natal, Schumacher a venit la Piteşti, oraş care l-a adoptat şi unde s-a şi stabilit, la finele periplurilor de jucător şi antrenor.

A jucat pentru FC Argeş şapte sezoane (’93-99 şi 2006-2007), în 158 de meciuri şi a marcat 29 de goluri. Destul pentru ca microbiştii din întreaga ţară să-i spună „Schumacher de la FC Argeş”.

Ca fotbalist, a fost iubit şi la Rapid, unde a jucat patru ani, dar, în general, „Piticul”, cum i se spune, a fost un jucător apreciat de suporteri peste tot unde a jucat (Craiova, Bistriţa, Volin Luţk, Ceahlăul etc).

Ca tehnician, a antrenat Rapidul, pe care a dus-o din mocirla ligii a 4-a până în fruntea ligii a 3-a, de unde a fost demis, inexplicabil, după o serie impresionantă: 44 de meciuri câştigate din 49 şi un singur meci pierdut.

De ceva vreme, revenit „acasă”, la Piteşti, Schumacher se ocupă de viitorii fotbalişti ai lui FC Argeş, învăţându-i pe cei mici tainele jocului de fotbal, în cadrul Clubului Sportiv care-i poartă numele.

A rămas cu inima alături şi de FC Argeş, unde era şi este considerat, cum spuneam, unul de-al casei, dar şi alături de Rapid Bucureşti, echipă cu care a cucerit un titlu de campion al României, o Cupă şi o Supercupă.

Azi, la zi aniversară, îi transmitem lui Constantin Schumacher multă sănătate, fericire şi succese cu micii fotbalişti dintre care, unii cel puţin, cu siguranţă îi vor călca pe urme.

La mulţi ani!

sursa foto: Facebook/Clubul Sportiv de Fotbal Constantin Schumacher

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here