După ce, zilele trecute, fostul mijlocaş al echipei FC Argeş, devenit între timp antrenor, Constantin Schumacher, a fost demis de pe banca tehnică a celor de la Rapid Bucureşti, am avut, recent, oportunitatea să schimbăm câteva „pase” cu dumnealui.

Considerat unul dintre tehnicienii talentaţi ai noului val de antrenori, dl Schumacher a avut rezultate foarte bune la formaţia giuleşteană. Cu atât mai mult a surprins decizia conducătorilor feroviari de a-l demite.

Aţi mai auzit undeva de antrenor dat afară după ce a câştigat 44 de meciuri din 49 şi a pierdut unul singur? Aşa ceva numai în România se putea întâmpla. Şi numai într-un singur loc: în Giuleşti.

Reporter: De ce credeţi că aţi fost demis de la Rapid? Echipa pierduse calificarea în optimile Cupei, dar oricum nu avea şanse să ajungă prea sus în competiţie, iar în campionat aţi avut doar un egal, în rest victorii pe linie. Pentru astfel de rezultate nu se schimbă antrenorul nicăieri în lume.

Constantin Schumacher: Asta este viața antrenorilor in România. Eu sunt foarte mulțumit ce am reușit cu acești jucători, de când am preluat echipa in liga 4. Până acum am avut 49 meciuri, din care numai trei egaluri și o înfrângere în Cupă, aia de care aţi pomenit.

Noul patron a spus că el dorea ca echipa să joace altceva. Eu spun că relațiile de joc se creează in timp. Au venit 11 jucători noi și trebuie timp să înţeleagă toţi ce înseamnă spiritul Giuleștiului, să se formeze automatismele de joc. Eu cred că mi-am făcut datoria de antrenor la Rapid.

Reporter: Dacă aţi fi rămas la Rapid, aţi fi putut obţine promovarea în liga 2?

Constantin Schumacher: Normal, ăsta era obiectivul, promovarea, și cred că eram în grafic. Am lăsat Rapidul pe locul 2, la egalitate de puncte cu liderul, cu 12 goluri date și numai trei primite.

Reporter: Vă doriţi să ajungeţi să antrenaţi FC Argeş, în viitor?

Constantin Schumacher: FC Argeș in momentul ăsta are un antrenor bun, cu experienţă și trebuie lăsat să lucreze în liniște Deocamdată, atât pot să vă spun pe marginea acestui subiect.

Reporter: Cu lotul de care dispune acum, are forţa FC Argeş să termine sezonul pe unul din primele 3 locuri, care dau drept de promovare sau la barajul de promovare?

Constantin Schumacher:  Eu cred că da. Iar dacă se mai aduc încă 2-3 jucatori în iarnă, FC Argeş poate spera la mai mult.

Reporter: Sunteţi un personaj iubit şi de suporterii Rapidului, dar şi de cei ai Argeşului, în egală măsură. Care e echipa dumneavoastră de suflet?

Constantin Schumacher: Offff…asta chiar e o întrebare grea, pentru că la ambele echipe am avut satisfacții și nu pot face un clasament. Pur şi simplu, nu le pot departaja. Am trăit clipe minunate şi în tricoul alb-violet, şi în cel vişiniu. Ambele echipe au un loc aparte în sufletul meu.

sursa foto: Misşcarea de Rezistenţă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here