Fostul mijlocaş al lui FC Argeş şi al Rapidului, Constantin Schumacher, a acceptat postul de antrenor secund al echipei CSU Craiova, acolo principal este tot un fost fotbalist, Corneliu Papură.

„M-am înțeles cu domnul Rotaru (patronul lui CSU – n.r.). Voi fi secundul lui Corneliu Papură. El va fi sută la sută antrenorul Craiovei în sezonul următor. Obiectivul nostru nu poate fi decât unul singur: titlul de campioană”, a declarat Schumacher pentru presa sportivă doljeană.

Ca antrenor, Constantin Schumacher a debutat la fosta divizionară C Girom Albota. În 2011 a antrenat pe Juventus București (actuala Daco-Getica).

A mai antrenat pe CSM Râmnicu Vâlcea, Oțelul Galați, SCM Pitești şi Petrolul. A reușit promovarea în Liga 3 cu Rapid Bucureşti, apoi a antrenat pe Atletic Bradu, după ce, paradoxal, a fost dat afară de la Rapidul cu care reuşise promovarea „en fanfare”.

Într-un interviu pe care ni l-a acordat în toamna anului trecut, întrebat fiind la care echipă ţine mai mult, la FC Argeş sau la Rapid, dl Schumacher ne-a mărturisit:

„Offff…asta chiar e o întrebare grea, pentru că la ambele echipe am avut satisfacții și nu pot face un clasament.

Pur şi simplu, nu le pot departaja. Am trăit clipe minunate şi în tricoul alb-violet, şi în cel vişiniu. Ambele echipe au un loc aparte în sufletul meu”.

Interviul cu dl Schumacher, din octombrie 2018, îl puteţi citi accesând link-ul de mai jos:

Echipa pe care Constantin Schumacher urmează să o pregătească, alături de Corneliu Papură, a fost înfiinţată în anul 2013 şi încearcă să se substituie fostei Universitatea Craiova, desfiinţată în anul 2012.

După desfiinţarea „Ştiinţei”, la Craiova au apărut două echipe care se vor a fi continuatoare de drept ale Campioanei unei mari iubiri (FC Universitatea 1948 şi CSU), dar, deocamdată, niciuna nu a obţinut o decizie judecătorească definitivă în acest sens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here