Constantin Bîlea, primarul din Oarja, trei ani de închisoare pentru corupţie

Date:

Share post:

După ani întregi de anchete şi de termene de judecată, la sfârşitul săptămânii trecute magistraţii de la Tribunalul Argeş au dat sentinţa, în dosarul de corupţie al primarului Constantin Bîlea de la Oarja.

Acesta era acuzat de abuz în serviciu, alături de fostul viceprimar Lucian Gherghescu, de fosta directoare a şcolii din Oarja şi a omului de afaceri Dumitru Stan. Toţi erau acuzaţi că ar fi falsificat şi semnat nişte documente cu privire la efectuarea unor lucrări care în realitate nu s-au realizat, dar banii din visteria Primăriei Oarja au plecat în conturile omului de afaceri.

Primarul Constantin Bîlea, fost pedelist, fost liberal şi actual pesedist, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, dar i s-au interzis şi mai multe drepturi, printre care şi aceea de a mai putea ocupa funcţia de primar sau de a candida pentru o funcţie de demnitar public.

El este obligat să presteze şi muncă în folosul comunităţii, fie la Primăria Oarja, fie la Primăria Bradu. Şi ceilalţi inculpaţi au fost condamnaţi toţi la pedepse cu închisoarea termene de încercare, în afară de omul de afaceri care a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare.

Sentinţa nu este una definitivă, aşa că inculpaţii au dreptul la apel, iar după judecarea acestuia, dacă primarul Bîlea nu va fi anchitat, îşi va putea lua adio de la Primăria Oarja, iar conducerea PSD Argeş va trebui să se orienteze către un alt candidat pentru viitoarele alegeri locale.

Adi ILINCA

Articol preluat din ultimul număr al săptămânalului Impuls de Argeş, apărut luni 21 martie

sursa foto: Impuls de Argeş

Vizite11

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Cum jocurile de noroc pot îmbunătăţi claritatea mentală

Jocurile de noroc ofertate de orice cazino sunt în...

Eveniment cultural: Premii la revistă

 E vorba de mensualul ”ARGEȘ”. Cu tradiție de peste-o...

WC-urile din Piteşti, mereu inovatoare: trei scaune de toaletă într-o singură cabină

Hotărât lucru, la capitolul WC-uri, Piteştiul e cel mai...

Accident la Bascov, soldat cu un rănit

Un accident rutier s-a produs în localitatea Bascov, azi...