Pe fundalul pandemiei de coronavirus, școlile au fost închise iar copiii sunt acum nevoiți să urmeze cursurile online. O situație mai mult decât tristă pentru că, pe lângă cursurile propriu-zise, școala înseamnă și socializare.

Chiar și în aceste condiții, din păcate, predarea online este imposibil să ajungă în toate casele. Cei mai afectați sunt copiii din familiile vulnerabile care nu au resurse să lupte pentru educația copilului. 

„Pentru că nu știm câte luni vom fi în această situație și pentru că s-a decis ca în acest an școlar elevii să nu se mai întoarcă în școală, împreună trebuie să găsim o soluție”, se spune într-un comunicat de presă al Consiliului Judeţean Argeş.

În acest context, Inspectoratul Școlar Județean a inițiat Campania „Fă un copil fericit! Adu-i școala mai aproape!” și a transmis o solicitare de sprijin și Consiliului Județean Argeș.

Urmare acestei solicitări, Consiliul Județean Argeș solicită Guvernului inițierea unei Ordonanțe prin care să se dea posibilitatea consiliilor județene de a folosi banii disponibili rămași ca urmare a suspendării Programului „Lapte și corn”, aproximativ 8 milioane lei, pentru a achiziționa tablete, calculatoare, conexiune internet pentru elevii care nu beneficiază de aceste lucruri. 

O amânare a acestui lucru poate avea foarte multe implicații, iar o pauză mare de la învățare este dăunătoare pentru elevi. În acest context, copiii au nevoie de un plan bine pus la punct”, cred domnii din conducerea CJ Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here