Consiliul Concurenţei, anchetă la grupul CEZ

Date:

Share post:

Consiliul Concurenței derulează, începând de azi, o inspecție la compania cu capital de stat Electrica SA și la compania privată distribuitoare de electricitate CEZ, au declarat pentru Economedia.ro surse din industrie.

„Consiliul Concurenței suspectează existența unor practici care ar fi dus la blocarea migrației clienților pe piața liberă a energiei electrice.

Investigația a fost lansată ca urmare a unei sesizări din interiorul sectorului”, au informat azi colegii de la portalul de ştiri economice Economedia.

Electrica SA și CEZ România sunt două dintre cele mai mari companii de furnizare a energiei electrice din România.

Grupul CEZ, prin compania sa Distribuţie Oltenia, e cel mai mare furnizor de electricitate pentru consumatorii din judeţul Argeş.

Toate activele CEZ din România au fost recent achiziţionate de un concern cu sediul în Australia, Maquarie Infrastructure and Real Assets, printr-un proces de durată, finalizat în urmă cu câteva săptămâni.

În anii precedenţi, pentru recurgerea la practici incorecte, Consiliul Concurenţei de la noi a dictat amenzi mari, uneori chiar uriaşe, cum a fost cazul lanţurilor de benzinării (MOL, Rompetrol, OMV Petrom, Lukoil), în cazul cărora amenzile aplicate, anul trecut, au depăşit 200 de milioane de euro.

Am solicitat o opinie pe marginea celor relatate aici celor de la grupul CEZ, opinie pe care o vom publica de îndată ce-o vom fi primit.

În imagine, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Ştire în curs de actualizare.

sursa foto: Facebook/Consiliul Concurenţei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular