Curtea de Apel Bucureşti a pronunţat, luni seară, sentinţa definitivă în dosarul de deturnare a banilor publici pentru plata unei tabere a tineretului PSD din Argeş.

În acest dosar, Georgiana Drăghici, soţia fostului trezorier al PSD şi deputat de Argeş Mircea Drăghici, a fost condamnată la trei ani de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei.

Anterior, la mijlocul lunii mai, Tribunalul Bucureşti, instanţă inferioară, dispusese aceeaşi pedeapsă pentru dna Drăghici.

Acuzaţiile procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, validate de judecători, au fost de mărturie mincinoasă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la participație improprie la abuz în serviciu… instigare la mărturie mincinoasă şi instigare la favorizarea făptuitorului.

Ilegalitatea a constat în aceea că toate cheltuielile de cazare şi masă pentru o tabără de vară a tineretului PSD, desfăşurată în 2013, la Poiana Braşov, unde au participat 102 persoane, au fost suportate în mod ilegal din bugetul Ministerului Tineretului şi Sportului.

În mod normal, PSD Argeş ar fi trebuit să achite cheltuielile de şcolarizare ale viitoarelor sale cadre, nu să fie plătite din banul public.

Mai poate preda Georgiana Drăghici la Universitate?

Doamna Drăghici este, potrivit site-ului Universităţii de stat din Piteşti, conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, Ştiinţe Sociale şi Psihologie.

Acum doi ani, dnei Drăghici i se aprobase să predea la… Academia de Poliţie

Ba chiar a predat, din toamna lui 2018 încoace, inclusiv la Academia de Poliţie (e drept, nu avem informaţii că ar mai preda şi acum acolo).

E interesant de văzut dacă de la toamnă încolo conf. univ. dr. Georgiana Drăghici va mai putea să profeseze în învăţământul superior, dată fiind condamnarea definitivă din CV.

Dumneaei a fost jurnalist în presa locală din Argeş, consilier la cabinetul europarlamentarei Daciana Sârbu (fosta soţie a lui Victor Ponta) şi şefă a tineretului PSD Argeş.

În imaginea de sus, cuplul Georgiana şi Mircea Drăghici.

surse foto: portalul instanţelor, UPIT, Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here