„Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, susține că Direcția de Sănătate Publică Argeș a solicitat managementului Spitalului Orășenesc Mioveni, printr-o adresă care a avut termen de răspuns 26.03.2020, să prezinte Planul de management și organizare a activității pentru pregătirea acestuia în vederea asistării unui flux crescut de cazuri COVID 19 și cazuri COVID 19 cu co-morbidități”, se arată într-o informare de presă a Prefecturii.
Conducerea Spitalului din Mioveni a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a se asigura că la Mioveni nu vor ajunge să fie trataţi bolnavi de coronavirus, susţine Prefectura Argeş.
“Practic, spitalul trebuia să prezinte o serie de documente prin care se solicita acordarea avizului de funcționare pentru secția de boli infecțioase în corpul vechi al spitalului.
DSP poate trimite materialele de protecție și echipamentele necesare doar în urma avizării acestui spațiu.
Conducerea spitalului nu a răspuns nici până în acest moment la această solicitare, împiedicând, astfel, aplicarea hotărârii CJSU și, pe cale de consecință, pregătirea spațiilor pentru primirea de cazuri COVID 19.
Persoanele care fac astfel de lucruri, își asumă și consecințele legale care decurg de aici?
Vom face tot posibilul pentru a asigura argeșenii că putem trata pacienții COVID-19”, a declarat prefectul Emanuel Soare (foto).
Începând cu 28 martie 2020, conform hotărârii CJSU din 25 martie, Spitalul Mioveni trebuia să fie capabil să primească cazurile de infectări cu virusul COVID-19.
Prin hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) de acum două zile, Spitalul din Mioveni a fost desemnat ca unitate care să trateze bolnavii de coronavirus din judeţul Argeş. Problema personalului ar urma să fei soluţionată prin detaşarea de medici şi asistente de la alte spitale din judeţ (Câmpulung, Costeşti etc).
Însă, cadrele medicale de la spitalul respectiv sunt revoltate de această decizie a CJSU şi susţin că acolo nu sunt nici materiale necesare, nici resurse şi nici personal suficient.