Conducerea Spitalului Judeţean Piteşti, despre condiţiile precare din unitate: „Pacienţii exagerează”

Date:

Share post:

Ieri am relatat despre o situaţie în care un pacient suspect de infecţie cu coronavirus (covid 19), dna Gina Proca, reclama condiţiile mizere de care genul acesta de pacienţi au parte, în corturile montate în curtea Spitalului Judeţean Piteşti.

Concret, dna Proca rezuma situaţia cam aşa: „Ne ţin ca pe animale… Nu avem dezinfectant de niciun fel, masca e tot cea cu care am venit de acasă… o dată ajuns aici, nu mai contează de ce suferi. Automat ești băgat în corturile groazei și, dacă nu ai fost infectat, te infectezi sigur datorită mizeriei, lipsei de interes etc”.

Firesc, am cerut un punct de vedere conducerii unităţii spitaliceşti, care ni l-a transmis promp şi pe care îl reproducem integral aici, fără niciun comentariu din parte-ne.

„S-au respectat protocoalele în vigoare”

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public cu privire la conditiile in care sunt tratati pacientii care asteapta in corturi rezultatele testelor COVID 19, conducerea Spitalului Județean de Urgență Pitești formulează o serie de precizări:

Pacienta care a ajuns la Spitalul Județean în data de 29 iunie 2020, la ora 9:16, a intrat în evidența medicilor la ora 9:20. Deși nu avea simptome care să necesite prezența la Unitatea de Primiri Urgențe a SJUP, ci trebuia să se adreseze unui medic de familie, pacientei, pe lângă evaluarea constantelor vitale, i-au fost prelevate probe biologice din sânge și pentru detecția virusului SARS CoV-2.

Evident, pentru a elimina orice pericol, pe parcursul investigațiilor, pacienta a fost cazată la unul dintre corturile amplasate în curtea unității sanitare, respectându-se protocoalele în vigoare.

La ora 17, investigația RT- PCR a infirmat suspiciunea infecției cu virusul SARS Cov-2, însă, în urma examenului CT de torace, s-a decis ca pacienta să rămână internată într-o secție dedicată pacienților suspecți COVID, urmând să i se repete testul pentru detecția noului coronavirus, conform protocolului.

Mai precizăm că substanțele utilizate pentru dezinfecția corturilor nu sunt utilizate în prezența pacienților, decontaminarea realizându-se după eliberarea corturilor. Husele tărgilor se schimbă pentru fiecare pacient.

Apreciem că aspectele semnalate de pacientă într-o postare pe pagina personală de facebook sunt exagerate și pun în umbă eforturile cadrelor medicale și ale conducerii unității sanitare și creează panică în rândul populației”.

sursa foto: Facebook/Spitalul Judeţean Piteşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular