„Pentru prima dată în 30 de ani, PSD interzice PNL accesul în vila Florica, la data de 24 mai, așa încât PNL să nu-i poată omagia pe creatorii României moderne”.

Anunţul de mai sus a fost făcut de preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Liberalii intenționau să organizeze, peste trei zile, la vila Florica de la Ştefăneşti, fost domeniu al familiei Brătianu, un simpozion dedicat împlinirii a 144 ani de la înființarea PNL.

Aceasta e o tradiţie liberală de 30 de ani încoace. În fiecare an, au primit aprobarea CJ Argeş pentru manifestare. Anul acesta, însă, nu.

„În acest an se întâmplă ceva absolut scandalos, un lucru fără precedent, care nu s-a întâmplat niciodată în ultimii 30 de ani.

În mod tradițional, PNL comemorează memoria Brătienilor și aniversează ziua partidului la așezămintele Brătianu de la Florica.

Pentru prima oară în 30 de ani, PSD vrea să ne interzică nouă, liberalilor, să cinstim memoria înaintașilor noștri. PSD vrea să reinventeze istoria, PSD vrea să confiște aceste locuri care sunt încărcate de istorie și care au avut o influență decisivă asupra evoluției națiunii române.

Nimeni nu ne poate ține departe de istoria noastră. Puteți să ne interziceți accesul la Florica, pentru că noi oricum vom comemora memoria Brătienilor, noi oricum vom cinsti prin acțiunea noastră memoria marilor înfăptuiri ale PNL și nimeni nu vă va lăsa vreodată să rescrieți istoria și să vă bateți joc de istoria acestui popor”, a declarat preşedintele liberal Orban.

În imaginea de sus, vila FLorica de la Ştefăneşti, actualmente sediul Centrului Cultural „Brătianu”, instituţie din subordinea Consiliului Judeţean Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here