Ieri, şefii FRF, împreună cu conducerile cluburilor din Liga II, au prezentat prin videoconferinţă, soluţii pentru reluarea, promovarea sau îngheţarea campionatului Ligii a II-a.

Ocupanta locului secund a Ligii a II-a, CS Mioveni, a fost reprezentată în videoconferinţă de către Dumitru Olteanu şi Telu Stancu.

Aceştia au susţinut varianta îngheţării campionatului şi a promovării ocupantelor locurilor 1 şi 2, deoarece ei consideră costurile extrem de mari pentru reluarea campionatului în condiţiile impuse de către Minister (cantonamente permanente pentru jucători, măsuri speciale de protecţie etc).

„În primul rând, am spus că nu putem asigura condiţiile care se impuneau în primul protocol dat de Minister. Nu există în Mioveni, poate nici în Piteşti, bază proprie, cu circuit închis.

Am vorbit cu dl. Burleanu (şeful FRF – n.r.) şi ne-a promis că se încearcă să-i cazăm pe jucători la hotel şi de acolo să îi luăm să-i ducem la stadion. Dacă nu se va putea, aşeptăm să vedem o relaxare a condiţiilor.

Tot în primul protocol se vorbea de o izolare de 14 zile, la domiciliu, a jucătorilor, înainte să înceapă antrenamentele şi să se prezinte alături de ceilalţi jucători. Asta înseamnă că deja pe 30 mai or să înceapă antrenamentele.

Preşedintele FRF ne-a promis că marţi sau miercuri vom avea o nouă videoconferinţă şi vom discuta din nou. În afară de 4 echipe, toate, mai voalat sau direct, au spus că vor îngheţarea campionatului.

Dacă nu se va rezolva într-un fel, cu acel protocol, cu o relaxare a acelor condiţii impuse pentru reluarea pregătirii, da, şi noi suntem de acord cu îngheţarea campionatului şi promovarea echipelor de pe locurile 1 şi 2, UTA respectiv CS Mioveni.

Acesta este punctul nostru de vedere. Aşteptăm acum protocolul şi să vedem dacă vor fi condiţii mai bune. Ni s-a promis că până pe 15 mai se va lua o decizie, dacă se va începe campionatul sau nu! În condiţiţiile primului protocol, 95% din cluburi nu pot începe pregătirea.

Şi o repet, cu cele 14 zile de autoizolare a jucătorilor înainte de prezentarea la antrenamente, ne ducem la 1 iulie cu reluarea campetiţiei, iar până la finalul lui iulie trebuie şi terminată competiţia.

În afară de asta, dacă apare vreun caz de COVID la vreo echipă nu mai joacă… nu poţi să ştii ce se întâmplă… Petrolul sau Rapid (echipe care vor promovarea, dar sunt mai jos în clasament – n.r.) au interes să se reia competiţia, dar riscă să pună acest interes înaintea sănătăţii jucătorilor.

Aşa, închizi sezonul şi te pregăteşti pentru noul sezon, nu îl compromiţi şi pe ăla… Ministerul a gândit acel protocol pentru Liga I şi loturile naţionale, dar părerea mea este că la Liga II nu se va juca, pentru că numai aşa jucătorii vor fi în siguranţă deplină, în ceea ce priveşte sănătatea lor.

Şi noi ne dorim să jucăm, dar în condiţii decente şi de siguranţă. Şi poziţia jucătorilor şi antrenorilor este aceeaşi: să jucăm, dar în condiţii de siguranţă!” a declarat preşedintele Consiliului Director al CS Mioveni, Dumitru Olteanu, citat de site-ul oficial al clubului, csmioveni.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here