„Freedom House România, în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Comunitară Împreună” și EURACTIV.ro, lansează concursul No hate – Redactarea inclusivă a articolelor despre romi în perioada pandemiei COVID-19, în cadrul proiectului cu același nume”, se arată într-un comunicat de presă al fundaţiei respective.

Concursul se adresează jurnaliștilor și ziariștilor din presa scrisă, radio și TV din România, va include trei webinarii și constă în redactarea de articole despre comunitatea romă.

Webinariile vor aborda tematica istoria comunității rome în România, caracteristicile socio-demografice ale romilor și practicile de redactare inclusivă privind comunitatea romă. În urma concursului, Freedom House România va selecta 10 jurnaliști ale căror proiecte editoriale individuale vor fi finanțate cu câte 200 de euro.

Ziariștii interesați se pot înscrie până la data de la 11 octombrie (inclusiv), la adresa de e-mail office@freedomhouse.ro prin trimiterea unui CV și a unui articol scris sau a unei idei de reportaj pe care doresc să o elaboreze despre comunitatea romă, cu menționarea explicită în subiectul e-mail-ului Înscriere [prenume] [numeNo Hate.

Proiectul este finanțat prin programul „Active Citizens Fund România”, parte a granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021″, se mai arată în comunicatul de presă citat, emis de fundaţia „Freedom House” România.

Persoană de contact
Stefan Josan, Project Coordinator Freedom House România;
tel: 0755.593.177
email: stefan.josan[at]freedomhouse.ro.

sursa foto: medium.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here