Concurenţă pentru Muşat: FC Argeş l-a transferat pe belgianul de Jonghe, crescut de FC Bruges

Date:

Share post:

Clubul FC Argeş a anunţat azi că a oficializat relaţia contractuală cu fundaşul stânga belgian Jimmy Rudy de Jonghe, până la finele acestui sezon, cu drept de prelungire.

Belgianul, de 28 de ani, a fost sub contract cu cunoscuta grupare belgiană FC Bruges de la vârsta de 18 ani, vreme de şase sezoane şi a fost internaţional de juniori şi de tineret la toate categoriile de vârstă, cât timp era legitimat la formaţie Beerschot.

La FC Bruges, însă, a jucat puţin (13 jocuri în două sezoane), find împrumutat, majoritatea timpului, la echipe din prima şi a doua ligă belgiană.

La Piteşti a ajuns liber de contract, după ce, vreme de două sezoane, n-a jucat deloc la ultima sa echipă, KSK Lokeren din Belgia, mai mult din cauza unor accidentări, dar şi din cauză că a traversat o perioadă mai lungă de criză de formă.

Jimmy de Jonghe a fost adus, probabil, pentru un plus pe flancul stâng al defensivei (unde senior este, deocamdată, fostul dinamovist Nicolae Muşat), dar belgianul a mai jucat – la Lierse şi la Beerschot – şi pe poziţii mai avansate, pe acelaşi flanc stâng.

Din câte am aflat, Jimmy de Jonghe n-a mai jucat un meci oficial sau amical de multă vreme. Cam de la izbucnirea pandemiei în Europa încoace.

Pentru de Jonghe, FC Argeş reprezintă, poate, ultimul tren pentru a-şi relansa cariera. Din această perspectivă privind lucrurile, şi ţinând cont că vine dintr-un campionat, cel belgian, care e unul onorabil la nivel european, ar putea fi un câştig pentru FC Argeş.

Depinde de el însuşi, î primul rând.

sursa foto: Facebook/Jimmy de Jonghe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular