Producătorul de produse cosmetice Farmec SA din Cluj-Napoca, unul dintre cei mai vechi şi cunoscuţi fabricanţi români de produse de frumuseţe şi cel mai mare producător român de cosmetice, a început zilele acestea producția de biocide pentru uz personal și medical, a informat azi compania clujeană, printr-un comunicat de presă.

„În urma testelor de laborator, compania a obținut avizele necesare pentru biocide de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino, avize care atestă acțiunea virucidă, bactericidă și fungicidă a produselor.

Pe lângă eficiența și acțiunea rapidă demonstrate, dezinfectanții sunt plăcuți la utilizare, au un miros agreabil și sunt siguri pentru sănătatea populației și a mediului”, arată conducerea Farmec Cluj-Napoca, în comunicatul de presă citat.

Dezinfectanţii comercializaţi sub marca Dermofarm conţin minimum 70% etanol (alcool etilic) şi un procent mic de alcool izopropilic, ceea ce îi fac concurenţi direcţi ai celebrului spirt medicinal „Mona”, produs de firmele fraţilor Micula din Bihor.

De altfel, pentru a contracara concurenţa celor de la Farmec Cluj-Napoca, fraţii Micula au demarat deja o agresivă campanie publicitară în favoarea „Monei”.

Vin clipe grele pentru Mona: concurenţa devine serioasă

„În contextul actual, ne-am organizat toate resursele și ne-am adaptat liniile de producție, prioritizând produsele igienizante, dezinfectante și antibacteriene, pentru a răspunde nevoilor și cerințelor din piață, în special solicitărilor venite din partea instituțiilor, care luptă în prima linie împotriva răspândirii noului virus COVID-19…

… depunem toate eforturile să obținem materiile prime și ambalajele necesare pentru a acoperi cererea de pe piață și pentru a oferi un preț corect”, menţionează, în comunicatul citat, şeful Farmec Cluj-Napoca, Mircea Turdean.

surse foto: Farmec Cluj-Napoca, emag

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here