„FC Argeş a ajuns la un acord pentru un sezon competiţional, cu drept de prelungire pe încă unul, cu fotbalistul ghanez Said Ahmed. Atacantul în vârstă de 28 de ani a evoluat în precedenta ediţie de campionat la Rio Ave, formaţie care activează în liga secundă portugheză. Fotbalistul care măsoară 181 cm şi cântăreşte 88 kg s-a mutat în Italia la o vârstă fragedă”, a anunţat azi clubul FC Argeş.

De menţionat că ganezul are şi cetăţenie italiană, iar în 2012 a bifat chiar o selecţie pentru naţionala de juniori sub 19 ani a Italiei, antrenor fiind fostul mare fotbalist al lui AC Milan, Alberico Evani.

Said Ahmed „a făcut junioratul la Internazionale Milano; în sezonul 2009-2010 a marcat 14 goluri pentru echipa sub 17 ani a nerrazzurrilor… a mai jucat în serie A, la Genoa, în serie C, la Mantova şi Monza, în prima şi a doua ligă portugheză, la Olhanense şi Rio Ave, în Belgia, la Lokeren, formaţie de ligă secundă, dar şi în Croaţia, la Hajduk Split. În cele trei sezoane petrecute în Croaţia, Said Ahmed a bifat 67 de partide şi a marcat 21 de goluri. În 2018 a evoluat cu Hajduk în Cupa UEFA împotriva FCSB, Said reuşind să înscrie un gol în poarta roş-albaştrilor.

Ghanezul a dat un randament bun şi la Olhanense unde a fost utilizat în 36 de partide, marcând 8 goluri. La echipele la care a evoluat, Ahmed a adunat 178 de meciuri şi a marcat 38 de goluri”, a mai transmis conducerea clubului alb-violet.

Transferul acestui atacant vine pe fondul nemulţumirilor conducerii clubului FC Argeş faţă de randamentul dat de portughezul Lupeta, adus ca să-l facă uitat pe Malele. De altfel, chiar antrenorul lui FC Argeş, Andrei Prepeliţă, declarase, la finalul meciului pierdut la Craiova, în faţa celor de la CSU, din etapa inaugurală, că la echipă „vor mai veni unul sau doi atacanţi”.

În primele două etape de campionat, FC Argeş a suferit rău la finalizare, nereuşind să marcheze niciun gol şi pierzând ambele jocuri cu 0-1.

sursa foto: captură video FC Argeş TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here