„Filarmonica Pitești organizează joi, 21 noiembrie, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, un concert simfonic, în care, alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, dirijată de Tiberiu Oprea, revin, ca soliști, corniștii Mihai Sîrbu și Ioan Gabriel Luca, a anunţat Filarmonica.

„Mihai Sîrbu a urmat cursurile Liceului de Arte „Octav Băncilă” şi ale Academiei de Muzică „George Enescu”, ambele din Iași. A fost îndrumat în facultate de profesorul Petrea Gîscă, alături de care a cîntat într-un concert la Filarmonica Piteşti. Împreună cu „Horn Quartet”, al cărei membru a fost, a susţinut numeroase concerte. Timp de cinci ani a colaborat cu mai multe orchestre simfonice din Italia. A fost solist în concerte alături de orchestrele simfonice din Iaşi, Bacău, Botoşani, Galaţi, Braşov, Ploieşti etc, susţinând peste sute de concerte. Din 2011, este managerul Filarmonicii Botoşani.

Născut în 1977, la Dorohoi, Ioan Gabriel Luca a absolvit, în 2001, Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, specializarea corn solo. Din 1997 este cornist în orchestra Filarmonicii „George Enescu”, doi ani mai tâziu ajungând şef partidă corn. Împreună cu Filarmonica „George Enescu” a întreprins turnee internationale de success în Europa şi Asia. Membru al formaţiilor „Athenaeum Brass Quintet”, Cvintetul „George Enescu”, „Romanian Brass”, este şi professor asociat la UniversitateaNaţională de Muzică Bucureşti.

În aceeași formulă concertistică au mai fost prezenți în noiembrie 2017 și noiembrie 2018 la Filarmonica Pitești.

Concertul are un caracter umanitar, pentru ajutorarea Andreei Denisa Iancu, din Boțești, Argeș, de 19 ani, grav bolnavă”, a mai anunţat conducerea Filarmonicii Piteşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here