„Filarmonica Piteşti organizează joi, 21 martie, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, un concert simfonic umanitar cu pagini muzicale aparținând lui Beethoven, Pierné și Ceaikovski.

Alături de orchestra simfonică a instituţiei revine, ca solistă, harpista Miruna Vidican (foto sus)..

La pupitrul dirijorul se va afla, în premieră, Mihnea Ignat. În program: Ludwig van Beethoven – Uvertura la Egmont, op. 84, Gabriel Pierné – Konzertsück și Piotr Ilici Ceaikovski – Simfonia nr. 2, op. 17, Mica Rusie”, anunţă, printr-un comunicat de presă, conducerea Filarmonicii din Piteşti.

Concertul are latură umanitară, pentru salvarea vieții tinerei scriitoare Bodgana Elena Simionescu, diagnosticată cu necroză vasculară și osteoporoză post-operatorie, despre al cărei caz puteţi citi mai jos:

Cei care doresc să o ajute pe Bogdana să poată merge din nou o pot face donând bani la sediul Filarmonicii Pitești, la concert, sau în conturile

Lei: RO61BTRLRONCRT0413663401

Euro: RO11BTRLEURCRT0413663401

deschise la Banca Transilvania pe numele Simionescu Bogdana Elena.

Născut la Craiova, Mihnea Ignat este unul dintre reprezentanții de seamă ai noii generații de dirijori români. Este absolvent al secției de Dirijat Orchestră și al secției de Compoziție ale Universității Naționale de Muzică București.

Mihnea Ignat

La aceeași universitate de prestigiu a urmat și cursurile de master în Stilistică dirijorală, sub îndrumarea lui Horia Andreescu.

A fost dirijor asociat al Orchestrei Simfonice Naționale a Republicii Dominicane și dirijor principal și director artistic al Orchestrei Filarmonice a Universității din Alicante (Spania).

Din 2016 este dirijor principal și director artistic al Orchestrei Simfonice din Elche (Spania).

Miruna Vidican a început studiul muzicii de la opt ani, când a cântat în Corul Radiodifuziunii Române. Trei ani mai târziu începe studiul harpei la Liceul de Muzică „George Enescu” din Bucureşti.

Profesoară de harpă la liceul la care a fost elevă, Miruna Vidican a absolvit Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti.

Fostă angajată a Filarmonicii Piteşti, Miruna Vidican este laureată a mai multor concursuri de specialitate, susţinând recitaluri şi concerte în ţară şi în străinătate. 

A mai fost prezentă la Filarmonica Piteşti în stagiunile trecute, atât în recitaluri camerale, cât şi alături de orchestra simfonică. 

sursa info şi foto: Filarmonica Piteşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here