Filarmonica Piteşti organizează poimâine, joi, 16 mai, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, un concert vocal-simfonic în care, alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Gheorghe Iliuță, vor evolua, ca soliști, sopranele Marta Cristina Sandu și Oana Șerban, tenorul Bogdan Lupea și violoniștii Mădălin Sandu și Constantin Mirea.

După absolvirea liceului de artă și a Universității Naționale de Muzică la secția dirijat orchestră, Gheorghe Iliuță a urmat și cursurile de master și pe cele doctorale. A debutat, ca dirijor, în 2002, alături de Filarmonica „Marea Neagră” din Constanța.

Gheorghe Iliuţă

Și-a desăvârșit stilul urmând cursuri de măiestrie dirijorală cu Horia Andreescu, Daniel Barenboim, Marek Janowski. A dirijat majoritatea orchestrelor din țară. În prezent este dirijor la Opera Comică pentru Copii din București. A mai dirijat orchestra simfonică în stagiunile trecute.

Marta Cristina Sandu (foto sus) a absolvit la Universitatea Națională de Muzică București atât facultatea, cât şi masteratul. Şi-a aprofundat studiile la Londra, în cadrul Guildhall School of Music and Drama, cu soprana Nelly Miricioiu.

A susținut și susține frecvent concerte în ţară şi în străinătate. A cântat pe scena Operei Naţionale din Bucureşti în spectacole de gen, dar şi în spectacole pentru copii.

Originară din Curtea de Argeş, soprana Marta Cristina Sandu a mai concertat la Filarmonica Piteşti.

Oana Șerban, solistă, din 2012, a Operei Comice pentru Copii, a absolvit facultatea și masteratul la Universitatea Națională de Muzică din București. A studiat pe lîngă canto clasic și oboiul. Soprană de coloratură, este în premieră la Filarmonica Pitești.

Oana Şerban

Absolvent al Liceului de Artă „Dimitrie Cuclin” din Galaţi şi al Universității Naţionale de Muzică Bucureşti, secţia canto clasic, Bogdan Lupea a fost artist liric la Opera Naţională Bucureşti şi tenor la Opera Comică pentru Copii. Talentatul tenor al Teatrului Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian” a mai concertat în stagiunile trecute la Filarmonica Piteşti…

Bogdan Lupea

Constantin Mirea s-a născut la București, într-o familie de muzicieni, tatăl fiind contrabasist, iar bunicul, celebrul violonist și dirijor Constantin Mirea. Este absolvent al Liceului de Muzică „George Enescu” și al Universității Naționale de Muzică, ambele din București.

Mădălin Sandu (stânga) şi Constantin Mirea

În 2003, obține, prin concurs, Bursa Integrală de Studii în S.U.A., la Universitatea de Muzică din Louisiana. A urmat numeroase masterclass-uri în jazz și muzică clasică în țară cursuri de măiestrie și în străinătate.

În prezent, este solist și prim-violonist al Operei Comice din București, profesor de vioară, lider al cvartetului „Django Sound” și colaborator permanent al Filarmonicii Pitești.

Concertul se va relua, în aer liber, în Piaţa Primăriei, cu ocazia Zilelor Piteştiului şi aniversării a 13 ani de la înfiinţarea Filarmonicii Piteştiului.

sursa info şi foto: Filarmonica Piteşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here