„O seară specială pentru iubitorii de muzică simfonică se anunță astăzi, 11 iunie, când va avea loc primul concert simfonic al lunii… de la ora 18, la Grădina de Vară din Pitești (în spatele Bibliotecii Județene „Dinicu Golescu”).

Orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, dirijată de Tiberiu Dragoș Oprea, va interpreta piese Ludwig van Beethoven, Johannes Brahms, Béla Bartók, Georges Bizet, Johann Sebastian Bach, Benjamin Britten și Luigi Boccherini”, a informat Filarmonica, printr-un comunicat de presă.

„Abonamentele și biletele vândute pentru concertele anterioare stării de pandemie rămân valabile. În limita locurilor disponibile, înaintea concertului, se pot procura bilete de la Grădina de Vară.

În contextul stării de alertă și al prevenirii infectării cu noul coronavirus, la concertul în aer liber numărul spectatorilor va fi limitat, publicul respectând distanțarea socială de doi metri”, a mai informat Filarmonica.

Sindicatul cere demisia managerului Jean Dumitraşcu

Afişul slăbuţ al acestui prim spectacol (niciun invitat din afara instituţiei, repertoriu tocit) de după starea de urgenţă pricinuită de coronavirus nu îşi are explicaţia doar în consecinţele pandemiei.

În interiorul Filarmonicii există o stare de tensiune între instrumentiştii, grupaţi într-un sindicat, pe de o parte, şi managerul instituţiei, Jean Dumitraşcu, pe de altă parte.

Primii cer de vreo două săptămâni demisia managerului, pe care-l acuză de multiple abuzuri.

Fostul jurnalist Jean Dumitraşcu, fondator şi manager al Filarmonicii din Piteşti, are mari probleme cu instrumentiştii

„.. considerăm că este momentul să cerem demisia managerului Filarmonicii Pitești, cel care abuziv ne-a ținut din luna martie în șomaj tehnic și care deja ne dăduse decizie pentru acest lucru și în luna iunie!

… Domnule manager, de 13 ani vă bateți joc de artiști prin amenințări legate de desființare instituției… De 13 ani ne manipulați cum doriți, doar pentru a vă satisface dorințele meschine și a vă atinge scopurile…

În 2017 ne-ați tăiat abuziv salariile… Am câștigat în instanță! Încă nu este târziu să facem și o plângere penală pentru acest lucru… Acum ne-ați trimis în șomaj tehnic! Sunteți primul manager din țară care a făcut acest lucru! … Exact de aniversarea instituției, pe 25 mai ați dat o decizie ABUZIVĂ prin care ați trimis în șomaj tehnic, din nou, 39 de angajați ai filarmonicii… Domnule Jean Dumitrașcu, toți membrii Sindicatului Filarmonicii Pitești vă cer DEMISIA!”, au postat instrumentiştii, pe contul de Facebook al orchestrei.

În replică, managerul Filarmonicii, dl Jean Dumitraşcu, a spus mereu că n-a făcut altceva decât să respecte legile în vigoare. Chestiunea urmează să fie tranşată în Justiţie.

Până atunci, însă, concertele Filarmonicii din Piteşti vor suna, probabil, niţel cam fals. Asta la figurat vorbind, pentru că, altminteri, la propriu, orchestra a sunat mereu bine şi foarte bine.

surse foto: Facebook/Filarmonica Piteşti, Jean Dumitraşcu

1 COMENTARIU

  1. Managementul puțin cam fals, orchestra suna bine.

    De acord cu dv în ce priveşte orchestra, am ascultat-o de două ori şi da, sună chiar foarte bine. Chiar am operat adăugirile necesare, la finalul textului în discuţie. Despre management nu ne putem noi pronunţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here