Filarmonica Pitești deschide joi, 16 ianuarie, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, seria concertelor simfonice cu un program Mozart și Haydn.

Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, dirijată de Alexandru Ganea, participă, în premieră, ca solist, oboistul Raymond Cinpoeșu. În program: W. A. Mozart –Uverturala La clemenza di Tito și Concert pentru oboi și orchestră și J. Haydn –Simfonia nr. 104 în Re major, Londoneza.

Alexandru Ganea a absolvit Liceul de Artă „George Enescu” din Bucureşti (specializarea vioară), Academia de Muzică, Facultatea de Interpretare Muzicală, specializări vioară şi muzică de cameră, şi Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Dirijat, specialitatea dirijat orchestră,  clasa Dumitru Goia.

Tot la Academia de Muzică a finalizat studiile de master la vioară şi muzică de cameră şi de perfecţionare dirijat orchestră cu Sabin Pautza. Este doctor în muzică al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti.

În prezent este conferenţiar universitar şi dirijor al Orchestrei Simfonice „Universitaria” a U.N.M.B. A colaborat cu filarmonicile din Iaşi, Sibiu, Braşov, Târgu Mureş, Botoşani, Craiova, Chişinău, Giurgiu, Târgovişte, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Bacău. Între 2008 şi 2012 a fost dirijor al Filarmonicii Piteşti, unde este invitat ca dirijor permanent. A colaborat cu soliști de renume, dintre aceștia menționându-i pe Valentin Gheorghiu, Florin Croitoru, Gabriel Croitoru, Alexandru Tomescu, Marin Cazacu, Răzvan Suma, Ivan Roncea, Ion Bogdan Ștefănescu. 

Deși tânăr, Raymond Cinpoeșu (27 de ani) este un oboist de succes. A absolvit Academia Regală de Muzică din Londra (licența) și Universitatea Națională de Muzică București (master). Printr-un program Erasmus, la  Conservatorul Național Superior de Muzică și Dans din Paris, și-a consolidat studiile muzicale.

A colaborat cu Filarmonica „George Enescu” București, Orchestra Simfonică București, Camerata Regală și Filarmonica Pitești. Atât la Paris, cât și la Londra, a susținut proiecte cu diferite orchestre. Este membru al CEI Youth Orchestra (Italia).

A participat la masterclass-uri la Londra și Berna, a câștigat importante premii naționale și internaționale și a susținut concerte și recitaluri (inclusiv în emisiunea „Muzicieni de azi… muzicieni de mâine”, de la Radio România Cultural).

Din decembrie 2019, este angajat al Filarmonicii Pitești, la partida oboi.

sursa info şi foto: Filarmonica Piteşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here