Concert de jazz simfonic şi muzică de pe Broadway, la Filarmonica Piteşti

Date:

Share post:

„Filarmonica Piteşti organizează joi, 28 februarie, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, un nou concert inedit, de jazz simfonic și muzică de Broadway.

Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Daemyung Cho, din Coreea de Sud, participă, ca soliști, Mădălin Sandu (vioară), Constantin Costinel Mirea (vioară) și Mihai Dima (trompetă)”, se arată într-un comunicat de presă al Filarmonicii.

De notat că dirijorul sud-coreean va fi prezent pentru prima dată în faţa melomanilor din Piteşti.

„În program: Django Reinhardt – Minor Swing și – Nuages, Ben Bernie -Sweet Georgia Brown, Tony Murena/Joseph Colombo – Indifference, Erroll Garner -Misty, Chick Corea – Spain, Joseph Kosma – Frunze moarte (Autumn Leaves), George Gershwin – I got rhythm şi Ochii negri (Dark Eyes), Richard Rodgers – The Sound of Music, Leonard Bernstein/Jack Mason – Suită din West side story și Andrew Lloyd Webber – The Phantom of the Opera.

Profesor la Universitatea „Sahmyook” din Coreea de Sud, Daemyung Cho (foto sus) a studiat dirijatul și compoziția la Koservatorium der Sadt din Viena (Austria).

Este laureat al concursurilor internaționale de compoziție din Lisabona (Portugalia) și Viena (Austria). A dirijat Orchestra simfonică din Szeged (Ungaria), Orchestra metropolitană din Portugalia, Orchestra de cameră din Bologna, Orchestra Universității de Stat din Tennessee (SUA) și Orchestra Filarmonicii Janacek (Cehia).

Absolvent al Facultăţii de Interpretare Instrumentală a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, la clasa profesorului Ladislau Csendes, Mădălin Sandu este, de la înființare, din 2007, concertmaestru al Filarmonicii Pitești.

Din 2000 a activat la Orchestra de Cameră Philarmonia din București și a colaborat cu filarmonicile din București, Giurgiu, Sibiu, Ploiești, Constanța, Râmnicu-Vâlcea.

Ca solist concertist, a susținut numeroase recitaluri şi concerte pe toate scenele muzicale ale ţării. A concertat şi în Italia, Germania, Elveţia, Franţa, Austria, Spania, Ungaria şi Republica Moldova. A avut colaborări importante cu Seul Philharmonic of the Nations şi cu World Peace Orchestra.

Constantin Costinel Mirea s-a născut în 1984, la București, într-o familie de muzicieni, tatăl fiind contrabasist, iar bunicul, celebrul violonist și dirijor Constantin Mirea.

Este absolvent al Liceului de Muzică „George Enescu” din București, la clasa profesoarei Alina Ghiugan, și al Universității Naționale de Muzică București, secția interpretare vioară, la clasa conf. univ. dr. Florin Croitoru. Sub îndrumarea lui Mircea Tiberian (conf. univ. dr., pianist și compozitor) a finalizat studiile de master jazz.

În 2013, Costinel Mirea a fost invitat să susțină un recital, la Sala Palatului, în deschiderea concertului „Count Basie Orchestra”. A câștigat, individual, numeroase premii, cele mai importante fiind cele de la Sibiu, Brăila, Târgu-Mureș, dar și cu formația – „Constantin Mirea Quartet”.

De asemenea, a fost laureat al Festivalului Internațional Maghiar și a primit și premiul pentru cea mai bună compoziție la Festivalul Internațional de Jazz de la Târgu-Mureș.

În prezent, este solist și prim-vionolist al Operei Comice din București, profesor de vioară la Școala de Muzică Nr. 3 București, lider al cvartetului „Django Sound” și colaborator permanent al Filarmonicii Pitești.

Născut în 1984, la Constanța, Mihai Dima a început studiul trompetei la Liceul de Artă din orașul natal. Este absolvent al Universității Naționale de Muzică București, Facultatea de Interpretare Muzicală, la clasa de trompetă a maestrului Iancu Văduva, și al Universității de Arte Berlin, la clasa prof. Konradin Groth, unde a urmat cursurile de master.

În perioada 1997 – 2002, Mihai Dima a câștigat numeroase premii I în țară, la concursurile naționale de interpretare muzicală și la olimpiadele naționale.

Între 2006 – 2010 a fost trompetist al Filarmonicii Constanța, iar din 2007, de la înființare, este șef partidă trompetă la Filarmonica Pitești”, se mai arată în comunicatul de presă citat.

sursa info şi foto: Filarmonica Piteşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Transportul public din Târgu-Mureş, adus în 2022, cu ajutorul banilor europeni (Preluare PressHub)

Târgu-Mureş, ultimul mare oraş din Transilvania în care transportul...

Cartea zilelor noastre: Același Daniel Silva

Plin de notorietate. Grație romanelor sale. Unu` mai palpitant...

Accident mortal la Valea Mare Pravăț

În urmă cu puțin timp, în localitatea Valea Mare...

Cum să decorezi brazi artificiali de lux ca un profesionist?

Cu totii ne dorim sa impodobim bradul perfect cu...

Un proxenet şi un negustor de cannabis, luaţi pe sus de poliţiştii de la Operaţiuni Speciale

Despre fenomenele traficului de droguri şi al traficului de...