După cinci luni de pauză, concertele Filarmonicii Pitești se vor desfășura din nou în sala de concert.

Începând cu 1 septembrie se reia activitatea în sălile de spectacol.

Astfel, se vor respecta regulile distanțării sociale, publicul așezându-se doar pe locurile marcate de organizator. Înainte de intrarea în sala de concert, oamenilor li se va măsura temperatura, iar accesul în sală este permis doar cu mască, pe durata concertului publicul având obligația să o poarte.

Joi, 10 septembrie,  de la ora 19, publicul este așteptat la sediul filarmonicii la concertul vocal-simfonic de deschidere a stagiunii a XIV-a. Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, dirijată de Tiberiu Dragoș Oprea (foto sus), revine, ca solistă, mezzosoprana Maria Miron.

Maria Miron

Absolventă a Universității Naționale de Muzică București, Facultatea de Interpretare Muzicală, secția canto clasic, la clasa prof. Georgeta Stoleriu, Maria Miron este angajată a Operei Naționale Române din Iași. În perioada 2006-2018 a activat la Opera Națională din București. A participat la mastercassuri și cursuri de perfecționare în colaborare cu Academia di Scalla, printre profesori amintind pe: Ileana Cotrubaș, Viorica Cortez, Giordano Marcello, Vicenzo Scallera, Luciana Serra.

A susținut spectacole și concerte atât în țară, cât și în străinătate: Danemarca, Italia, Belgia, Bulgaria, Ungaria. Premiată în 2016 ca cea mai bună artistă lirică, Maria Miron abordează un repertoriu de operă și vocal-simfonic vast, lucrări semnate de Rossini, Mozart, Purcell, Puccini, Ceaikovski, Verdi, Bartholdy, Pegolessi fiind interpretate cu succes pe scenele în care a concertat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here