Mâine seară, al sediul său din centrul Piteştiului, artiştii Filarmonicii locale vor oferi melomanilor un concert integral românesc, şi din punct de vedere al repertoriului abordat, şi din cel al celor ce vor evolua pe scenă.

Concertul va fi dedicat şi Zilei Culturii Naţionale, aniversată acum şase zile, dar şi Unirii Principatelor, pe care o vom celebra pe 24 ianuarie.

La pupitrul orchestrei se va afla dirijorul Leonard Boga, o prezenţă obişnuită la Filarmonica din Piteşti.

În program figurează lucrări de referinţă ale unor compozitori români, de la George Enescu şi Ciprian Porumbescu până la Alexandru Flechtenmacher (autorul muzicii celebrei Hori a Unirii) şi Eugeniu Doga.

Solistă va fi violonista Diana Jipa, unul dintre cei mai buni violonişti ai muzicii contemporane româneşti.

Diana Jipa (foto) a debutat la 10 ani alături de orchestra Filarmonicii Brașov. A mai concertat în Anglia, Belgia, Cehia, Coreea de Sud, Cuba, China, Grecia, Germania, Irlanda, Italia, Mexic, Norvegia, Olanda, Polonia, Rusia. Doctor în muzică, a absolvit și cursuri de perfecționare cu profesori de prestigiu. În 2007 a  reprezentat România în concertul de la Bruxelles cu ocazia aderării României la Uniunea Europeană.

Preţul unui bilet de intrare este de 30 de lei. Elevii, studenţii şi pensionarii beneficiază de reduceri.

„Concertul se va desfășura cu spectatori, având acces doar 30% din public, conform ratei de incidență a COVID-19 la nivel de Pitești.

Aceștia vor purta măști de protecție și se vor așeza pe locurile disponibile din sală. Evenimentul poate fi urmărit și on-line, pe pagina de facebook a Filarmonicii Pitești: https://www.facebook.com/pitestifilarmonica„, a anunţat Filarmonica din Piteşti, printr-un comunicat de presă.

sursa foto: captură video youtube.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here