Producătorul german de cablaje şi electronică auto Lisa Dräxlmeier a anunţat că suspendă temporar activităţile de producţie în fabrica sa din zona de nord a Piteştiului, începând cu luni, 23 martie.

Aceeaşi măsură a fost luată în ceea ce priveşte şi celelalte patru fabrici ale concernului din România, situate în oraşele Satu Mare, Timișoara, Hunedoara și Brașov.

În total, aproximativ 14.500 de angajaţi sunt afectaţi de decizia grupului german, dintre care cel puţin 1.000 de angajaţi, la Piteşti.

Grupul german Lisa Dräxlmaier operează, la nivel mondial, 60 de fabrici şi linii de producţie, în care lucrează aproximativ 75.000 de salariaţi.

Fabrica de la Piteşti a grupului a fost prima unitate de producţie deschisă în ţara noastră şi are ca beneficiari principali cei doi constructori români de automobile, Dacia Mioveni şi Ford Craiova.

Din moment ce aceştia şi-au oprit activitatea, era firesc ca şi furnizorul lor de cablaje să procedeze la fel.

O dată anume pentru reluarea activităţii la Piteşti nu a fost dată de conducerea grupului german, însă, e vorba de o perioadă cuprinsă între două şi patru săptămâni, în funcţie de evoluţia/involuţia pandemiei de coronavirus.

sursa foto: Lisa Dräxlmaier Group

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here