Prima localitate argeșeană în care restricțiile împotriva răspândirii virusului Covid-19 se întețesc este comuna Davidești. Începând de astăzi au fost introduse câteva măsuri suplimentare, având în vedere că rata de infectare a crescut alarmant în ultimele zile. După câteva luni de relaxare, aceasta este prima localitate din județul Argeș în care cazurile de Covid au crescut considerabil, determinând Comitetul Județean pentru Situații de Urgență să adopte măsuri rapide de combatere a transmiterii virusului.

Printre restricții se enumără limitarea numărului de invitați care participă la evenimente private, precum nunți, botezuri etc., la 100 de persoane în interior și 150 în exterior. Pot, însă, să participe 300 de persoane dacă se poate asigura un spațiu de doi metri pătrați pentru fiecare invitat și dacă au fost vaccinate, ori testate cu rezultat negativ în ultimele 72 de ore.

Purtarea măștii de protecție, dezinfectarea la sosire, păstrarea distanței fizice de un metru și asigurarea unui spațiu de patru metri pătrați pentru fiecare persoană sunt condițiile pentru participarea la adunările publice, în care numărul participanților este, de asemenea, limitat la 100 de persoane. În ceea ce privește defășurarea competițiilor sportive, acestea se pot organiza în condițiile în care spectatorii sunt prezenți fizic în proporție de 50% din capacitatea spațiului, iar fiecăruia i se asigură 1 metru pătrat spațiu personal. Acest lucru se poate întâmpla cu o singură condiție: ca rata de infectare din ultimele 2 săptămâni este mai mare de 2/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.
Majoritatea restricțiilor sunt destinate personelor care încă nu s-au vaccinar împotriva viruslui Covid-19. Cei care au fost deja imunizați pot participa la adunări publice, competiții sportive sau la evenimente private, cu mai puține restricții. Aceleași beneficii le pot avea și alte persoane din comuna Davidești care nu s-au vaccinat, dar care prezintă un test RT-PCR cu rezultat negativ, care să nu fie mai vechi de 72 de ore de la momentul participării la evenimente. De anumite restricții se poate scăpa și cu ajutorul unui est antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here