Prin intermediul unui program, denumit de cei de la MOL „Permis pentru Viitor”, sunt acoperite costurile necesare pentru obținerea permisului de conducere pentru tineri din medii defavorizate, pentru care permisul de conducere este o condiție sau poate fi un avantaj în obținerea unui loc de muncă.

Practic, MOL plăteşte şcolarizarea tinerilor selectaţi, prin intermediul unei fundaţii (Pentru Comunitate) controlate de compania maghiară cu operaţiuni şi la noi în ţară (un fel de Petrom unguresc).

„Persoanele eligibile pentru finanțare sunt tinerii din medii defavorizate, cu vârstaîntre 17 și 25 de ani care doresc să obțină permis de conducere de categorie B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie.

Solicitările de finanțare pot fi transmise online sau prin poștă până la data de 23 ianuarie 2021.

Pe lângă formularul de înscriere completat sunt necesare cinci documente:

– scrisoare de motivare personală

– anchetă socială

– în cazul minorilor o declarație din partea părintelui / reprezentantului legal

– ofertă de preț de la școala de șoferi

– document despre nivelul studiilor absolvite

Detalii și formularul de înscriere se găsesc https://pentrucomunitate.ro/ro/permis

La ediția din 2019 a programului, din Argeș a obținut finanțare un tânăr, care a terminat cursurile, a luat examenul teoretic și este programat în luna februarie pentru examenul practic.

Programul, ajuns la cea de-a șasea ediție, este organizat de fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de compania MOL România”, se arată într-un comunicat de presă al fundaţiei citate.

sursa foto: MOL România

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here