Am relatat, ieri, despre situaţia gravă cu care se confruntă dna Simona Niculescu, din satul Valea Brazilor, comuna Băiculeşti, pricinuită de lipsa apei.

„După nouă apeluri la serviciul de urgență 112,  extrema urgență în care ne aflăm (o familie cu un copil  minor și o instituție) care nu dispun de  apă menajeră pentru a asigura igiena copilului minor, a spăla  vasele, a trage apa la toaletele (ce sunt toate racordate la fosa septică) nu a putut fi rezolvată de către serviciile din subordinea dumneavoastră”, a reclamat dna Niculescu şefului ISU pe ţară.

De aproape o săptămână, locuinţa dnei Niculescu din Valea Brazilor (acolo unde fiinţează şi o asociaţie de drept francez, Public Attitude), dar şi altele câteva din sat, nu au deloc apă.

Totuşi, autorităţile judeţene o lălăie şi tergiversează în a lua măsuri. Ar fi foarte simplu: o cisternă cu câţiva metri cubi de apă, de dus de la Piteşti la Băiculeşti.

Pentru asta e nevoie ca mâine să se întrunească, la Piteşti, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Cel puţin acesta a fost răspunsul pe care dna Niculescu l-a primit de la funcţionari ai Prefecturii Argeş.

Reamintim că Simona Niculescu a câştigat, anul trecut, în Justiţie, un proces prin care autorităţile locale din Băiculeşti au fost obligate, definitiv şi irevocabil, să construiască reţea de apă curentă în sat, iar până atunci, să asigure apa menajeră necesară localnicilor.

Bineînţeles că nici în acest caz nu s-a făcut nimic. nici într-un sens, nici în celălalt.

Acum, mingea e în terenul prefectului Emilian Dragnea. Să vedem de câte zile va avea nevoie ca să conchidă că o hotărâre definitivă a Justiţiei mai trebuie şi respectată, nu numai discutată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here