La finele săptămânii trecute, la sediul Prefecturii judeţului Argeş a avut loc o şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş.

S-a analizat acolo riscul de secetă în judeţ, dar şi despre repetatele apeluri ale dnei Simona Niculescu, din satul Valea Brazilor, comuna Băiculeşti, care reclama că o fântână secată a lăsat fără acces la apă mai mulţi localnici.

Chiar anul acesta, dna Niculescu câştigase în Justiţie un proces prin care Primăria şi Consiliul local Băiculeşti au fost obligate să introducă reţea de apă potabilă în satul numit, iar până atunci să asigure apă locuitorilor de acolo.

Însă, după cum era de aşteptat, edilii comunei n-au mişcat un deget întru respectarea deciziei judecătoreşti.

După îndelungi deliberări, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş a decis că, întrucât primarul din Băiculeşti (Niculae Dragnea, PSD) nu a trimis „niciun raport operativ prin care să sesizeze secarea unor fântâni” sau „probleme cu reţeaua de apă”, oamenii de acolo se pot descurca, probabil, şi fără apă.

Cu alte cuvinte, Prefectura Argeş s-a spălat pe mâini. Pentru că la robinetele din clădirea Prefecturii curge apa şi pentru că poate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here