Comisia Europeană a recomandat începerea negocierilor de aderare la UE a Macedoniei de Nord

Date:

Share post:

Comisia Europeană a recomandat astăzi, începerea negocierilor de aderare a Macedoniei de Nord la Uniunea Europeană, a anunţat agenţia de presă Reuters.

Recomandarea vine după o reuniune a Comisiei Europene, care a avut loc la Bruxelles, a declarat comisarul european pentru extindere, Johannes Hahn, citat de Reuters.

România a fost constant unul dintre susţinătorii aderării Macedoniei (de Nord) la UE.

„Președinția României la Consiliul UE salută, în context, contribuția actualei Comisii Europene, prin acest ultim Pachet extindere publicat în actualul mandat, pentru menținerea politicii de extindere printre prioritățile agendei europene și pentru sprijinul acordat partenerilor în îndeplinirea pașilor necesari pentru avansarea în acest proces”, a anunţat azi MAE român.

Macedonia de Nord e o fostă republică iugoslavă, cu o populaţie de circa 2,2 milioane de locuitori, în care locuieşte şi o comunitate semnificativă de aromâni (în jur de 0,5-0,6% din populaţie, adică peste 2.000 de persoane).

Comunitatea aromână e recunoscută oficial de statul macedonean ca minoritate românească şi beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia locală.

Macedonia e ceva mai săracă şi decât România, şi decât Bulgaria, cele mai sărace ţări din UE, cu un produs intern brut pe cap de locuitor de puţin peste 6.000 de USD.

Pentru comparaţie, România are un PIB pe cap de locuitor de aproape 11.000 USD, iar Bulgaria, un pic peste 8.000.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular