Comisarul european Corina Creţu a anunţat, aseară, într-o emisiune televizată, că a decis să candideze pentru un nou mandat de parlamentar european, la alegerile care vor avea loc în acest an.

Doamna Creţu este membră a Parlamentului European din 2007, când a fost aleasă pe lista PSD.

Absolventă a unei facultăţi serioase (Cibernetică, la ASE Bucureşti, 1989), a lucrat ca economist la o fabrică din Blaj, judeţul Alba, apoi a intrat în presă, după 1989, la oficiosul FSN de atunci, ziarul „Azi”.

A fost o apropiată a fostului preşedinte al FSN (ulterior, FDSN, PDSR şi PSD) şi al României, Ion Iliescu, căruia i-a servit inclusiv ca purtător de cuvânt.

Are la activ un mandat de deputat (aleasă în 2000, demisionată în 2001) şi unul de senator (2004-2007), ambele pe listele fostului FSN, devenit între timp PDSR.

După instalarea la Palatul Victoria a guvernelor PSD-ALDE (Grindeanu, Tudose, Dăncilă), după alegerile din 2016, Corina Creţu a intrat în conflict cu liderii propriului său partid, PSD.

Dna Creţu a reproşat adesea guvernelor de la Bucureşti că nu trimit la Bruxelles proiecte de dezvoltare, pentru a primi finanţare europeană nerambursabilă, susţinând mereu că Uniunea Europeană are bani disponibili pentru România, dar că Guvernul nu trimite proiecte care să absoarbă aceşti bani.

Potrivit dnei Creţu, deocamdată are o propunere de a candida la alegerile europene, venită din partea minusculului partid Pro România, condus de Victor Ponta.

„Am o singură ofertă publică, la ora actuală, de la domnul Ponta, de la Pro România. O analizez…PSD-ul nu mi-a propus, deocamdată, nimic”, a declarat dna Creţu.

Per ansamblu, în calitate de comisar european, Corina Creţu a lăsat impresii pozitive la Bruxelles.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here