Comisarul European pentru politică regională, dna Corina Creţu, a criticat sever, azi, într-o conferință de presă desfăşurată la sediul forului european, la Bruxelles, lipsa proiectelor din partea Puterii de la București, anunţă agenţia de presă Hotnews.

Doamna Creţu a avertizat public că nu mai acceptă „insultele din partea Guvernului României” față de munca sa. Dumneaei a precizat că există fonduri europene pe care România le-ar putea accesa, dar a acuzat Guvernul de la Bucureşti că nu vine cu proiecte de finanţare şi că, atunci când promite că vine, nu respectă termenele.

„Chiar vreau să vă anunț public că nu mai accept insultele din partea Guvernului României față de munca pe care o fac…Nu înțeleg această tensiune care s-a creat între mine și Guvern, spunând lucrurilor pe nume. Avem bani la Bruxelles, (disponibili – n.r.) pentru proiecte  de infrastructură, dar România nu vine cu proiecte”, a declarat dna Creţu, citată de Hotnews.

„S-au pierdut două miliarde de euro, din păcate, în domeniul cel mai vulnerabil și cel mai necesar pentru România, cel al transporturilor. Pentru perioada 2014 – 2020 facem eforturi supraomenești să evităm dezangajările de fonduri”, a adăugat domnia-sa.

Dna Creţu a mai precizat că, la Comisia Europeană, în aşteptarea finanţării, România a depus „un singur proiect major, linia de metrou Otopeni – Gara de Nord…În rest așteptăm autostrăzile Craiova – Pitești, Târgu Mureș – Iași, podul de la Brăila.

Autoritățile române sunt cele care au solicitat schimbarea programului de infrastructură mare. Dânșii ne-au dat niște deadline-uri (termene – n.r,) care au fost deja depășite cu mult…Pentru (lucrările de) la metrou (e vorba de tronsonul Pipera-Berceni n.r.), Guvernul s-a angajat sub semnătură că va depune în decembrie 2017 acest proiect…ne aflăm în noiembrie 2018 și încă nu-l avem depus la finanțare”.

Acuzele doamnei Creţu nu sunt primele la adresa incapacităţii acestui Guvern de a absorbi banii europeni.

Alte acuze aduse de Corina Creţu la adresa Guvernului Dăncilă

Sunt, însă, cele mai virulente de până acum.

Asta în condiţiile în care domnia-sa este membru PSD, tocmai acest partid fiind cel care a trimis-o în executivul european.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here