Azi, în Capitală, comisarul european Corina Creţu participă la o manifestare interactivă (EuroImpact) organizată de Institutul European din România, portalul de ştiri Hotnews şi grupul de consultanţi în fonduri europene asociaţi în proiectul Start Up Cafe, la hotelul „Intercontinental”.

Redăm mai jos doar câteva dintre ideile (re)iterate acolo de doamna Creţu, urmând să revenim cu detalii pe marginea discuţiilor:

„În toate țările UE, în toate regiunile, prin finanțări generoase s-au creat locuri de muncă, creșterea economică a fost mult mai mare, s-a schimbat viața și fața multor regiuni…pentru România, menţinerea acestei politici este esenţială”, a spus doamna Creţu.

„Din păcate, s-au pierdut 1,8-2 miliarde  de euro într-un domeniu foarte sensibil pentru România, cel al transporturilor. Lucrările la două mari proiecte de autostrăzi, Piteşti-Sibiu şi Târgu-Mureş-Iaşi nici măcar nu au început…Calitatea slabă a infrastructurii limitează perspectivele de creștere economică”, am mai sintetizat din spusele doamnei Corina Creţu.

Dumneaei e membră PSD cu vechime, încă de pe vremea FSN-ului, şi a ajuns în postul de comisar european graţie apartenenţei sale la PSD.

În ultima vreme, însă, dna Creţu a criticat din ce în ce mai des incompetenţa cabinetului Dăncilă şi a cerut insistent guvernului să vină cu proiecte de finanţare la Bruxelles şi să respecte termenele fixate.

Lucruri care au făcut-o pe dna comisar Creţu să devină un personaj nu foarte simpatizat de conducerea PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here