Avertizarea meteo cu cod portocaliu de vânt puternic şi viscol, emisă ieri de Administraţia Naţională de Meteorologie, s-a transformat, azi, într-una cu cod roşu, cea mai severă posibilă.

„La altitudini de peste 1.500 m va fi vânt puternic și rafale cu viteze cuprinse între 140-180 km/h, intervalul vizat este 24.02 (02:00) – 24.02 (18:00).

În zona de munte a județului Argeș vor fi rafale de 80-100 km/h pe tot parcursul intervalului, iar din seara zilei de duminică (23 februarie, 18:00) și până luni seara (24 februarie, 18:00) peste 110-130 km/h.

Cerul va avea înnorări și se vor semnala precipitații, la început mixte și izolat vor fi condiții de ploaie, iar de duminică seara și pe parcursul zilei de luni vor fi ninsori viscolite și local consistente, diminuând semnificativ vizibilitatea.

COD Galben în zona montană, ulterior și în zonele mai joase de relief, unde vântul va avea intensificări, cu precădere din a doua parte a nopții de duminică spre luni și pe parcursul zilei de luni, când vor fi rafale în general de 55-70 km/h. Cerul va fi temporar noros și doar izolat, pe parcursul zilei de luni, vor fi precipitații slabe, sub formă de ninsoare.

Valorile de temperatură se vor situa peste cele normale în această perioadă din an. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 și 14 grade, iar cele minime între 2 și 5 grade”, a informat ISU Argeş.

Precizăm că, din cauza vântului extrem de puternic, temperaturile resimţite cor fi cu mult sub valorile intrinseci măsurate.

Manifestaţi multă prudenţă dacă mergeşi cu maşina pe Transfăgărăşan şi pe culoarul Rucăr-Bran. Va fi viscol şi vizibilitatea va fi serios redusă, iar pe şosea se poate depune zăpadă şi gheaţă, Pe alocuri, va fi de asemenea polei.

sursa foto: ISU Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here