Administrația Națională de Meteorologie a emis azi o atenționare meteorologică de cod glaben de instabilitate atmosferică, cantități de apă însemnate și precipitații predominant sub formă de ninsoare la munte, de azi de la ora 23 şi până mâine la ora 23.

În intervalul menționat în Transilvania, Maramureș, cea mai mare parte a Moldovei și jumătatea de nord a Munteniei vor fi averse, ce vor avea și caracter torențial și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 25 – 30 l/mp și pe arii restrânse 50 – 60 l/mp.

Aversele vor mai fi însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat de grindină.

În zonele montane, iar trecător și în Transilvania și Subcarpații Moldovei, precipitațiile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare. La altitudini de peste 1.500 m vântul va avea intensificări de peste 70 – 80 km/h spulberând zăpada.

În Argeş va ploua aproape în tot judeţul, pe alocuri torenţial, iar în nordul judeţului, pe Transfăgărăşan şi în zona Rucăr-Bran va ninge.

sursa foto: ANM

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here