Ultimele zile ale acestei luni vor fi sub cod galben de caniculă, a informat Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), acesta urmând să intre în vigoare mâine, 27 iulie. Avertizarea meteo va dura până sâmbătă, 31 iulie inclusiv. În acest interval de timp, mare parte dintre regiunile României se vor confrunta cu disconfort termic ridicat, temperaturile ajungând chiar și până la 39 grade Celsius.

Cele mai afectate regiuni vor fi cele vestice și sudice, Oltenia și Muntenia, iar în restul țării canicula se va manifesta local. De asemenea, pe timpul nopții temperaturile nu vor scădea sub 20 grade Celsius. Vizat e şi judeţul Argeş, mai puţin zona sa de nord, montană.

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că pe lângă valul de căldură care va fi greu de suportat, indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Mai cald va fi în sudul ţării, inclusiv în zona de sud a judeţului Argeş.

La munte, pe de altă parte, temperaturile vor fi suportabile, astfel că aceia dintre dumneavoastră care vor călători pe Transfăgărăşan sau pe culoarul Rucăr-Bran vor avea parte de zile de vară autentice, dar fără temperaturi de nessuportat.

sursa foto: ANM

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here