Conducerea clinicii private de stomatologie Teddy Care din Piteşti a redactat un punct de vedere pe marginea cazului copilului de numai patru ani, intrat în comă după ce i s-a făcut o anestezie.

Reamintim faptul că, după anestezie, copilul a început să se simtă rău şi a trebuit resuscitat. Ulterior, micuţul a fost dus la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală, unde e în stare foarte gravă, în secţia de Reanimare.

„Copilul, în vârstă de 4 ani şi 8 luni, a venit prima dată în clinica noastră la o consultaţie de specialitate pe 18 ianuarie.

Deşi s-a dovedit necooperant, părinţilor li s-a recomandat sa încerce totuşi tratarea clasică, asta chiar dacă exista posibilitatea ca tratamentele să dureze mai mult şi rezultatele să se lase aşteptate.

Părinţii au optat însă pentru analgosedare deoarece ştiau de existenţa acestei optiuni de la fratele mai mare al copilului, care facuse analgosedare în clinica noastra, tot pentru că nu fusese cooperant la tratamentele clasice.

A ajuns în clinică pe 10 februarie, la ora 14.50, a intrat la tratamente la ora 15.10, moment in care i s-a administrat intravenos anestezicul de către medicul nostru colaborator, medic primar de anestezie şi terapie intensivă şi au început tratamentele dentare.

După maxim 45 de minute de la începerea interventiei, medicul stomatolog si asistenta au observat că starea copilului s-a modificat, medicul anestezist a constatat că saturaţia de oxigen scăzuse şi s-a început protocolul de resuscitare.

Ca masură suplimentară, a fost chemată ambulanţa, iar echipajul SMURD a transportat copilul la spital pentru monitorizare şi investigaţii suplimentare.

Menţionăm ca tratamentele prin analgosedare se desfăşoară fară probleme in clinica noastra din anul 2018, de când am început colaborarea cu medicul primar anestezie şi terapie intensivă.

Clinica noastră este autorizată de Ministerul Sănătăţii pentru realizarea acestui tip de tratamente, iar până în acest moment, la noi s-au tratat peste o sută de cazuri prin analgosedare, de fiecare dată fără incidente.

Raportul preliminar al controlului DSP realizat la Teddy Care arată că s-au respectat procedurile igienico-sanitare”, susţin cei de la TeddyCare.

Ca să rezumăm comunicatul de mai sus: noi am lucrat cum trebuia, nu suntem de vină pentru ce s-a întâmplat.

Concluziile le trage fiecare.

sursa foto: teddycare.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here