Clinica particulară de stomatologie Teddy Care din Piteşti, unde a fost anesteziat copilul de numai 4 ani, intrat ulterior în comă, a fost închisă azi, a anunţat postul TV Digi24, citând surse din Ministerul Sănătăţii.

Din cauză că a efectuat anestezia respectivă asupra copilului, în condiţiile în care nu era autorizată pentru aşa ceva, clinicii Teddy Care i-a fost retrasă autorizaţia de funcţionare.

Anterior, Direcţia de Sănătate Publică Argeş amendase clinica cu suma de 20.000 de lei, pentru neregulile găsite.

Conducerea clinicii, însă, a susţinut că respectat toate protocoalele şi normele în vigoare.

„Anestezia generală pe venă este o procedură care devine sigură când este practicată la o instituție sanitară, unde există întotdeauna riscul că această anestezie dacă nu este monitoriza, pacientul să trebuiască să fie intubat rapid.

Cum poți intuba un pacient într-un cabinet de anestezie, unde nu ai un aparat, nu ai ventilator? E ilegal”, a declarat ieri ministrul de resort, dr. Victor Costache.

Oricum, şi dacă nu i s-ar fi retras autorizaţia de funcţionare, e puţin probabil că mai sunt părinţi în Piteşti care să aibă curajul să-şi mai ducă micuţii la tratament la Teddy Care.

Conducerea clincii n-a putut fi contactată azi, pentru un punct de vedere privind retragerea autorizaţiei de funcţionare.

sursa foto: www.teddycare.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here