Lumea fotbalului european a fost zguduită, în decembrie anul trecut, de un aşa-zis scandal de rasism, izbucnit la meciul de Liga Campionilor dintre Paris Saint-Germain şi Istanbul Başakşehir.

Arbitrul de rezervă Sebastian Colţescu i-a comunicat, prin cască, lui Ovidiu Haţegan, care era la centru, că antrenorul secund al turcilor, camerunezul Pierre Webo (foto) , trebuie eliminat.

Haţegan s-a conformat, dar camerunezul a auzit cum Colţescu a rostit cuvintele „Ovidiu, ăla negru”. Iar de aici a izbucnit circul. Meciul s-a întrerupt pentru că fotbaliştii nu au mai vrut să joace conduşi de arbitri „rasişti” şi s-a reluat a doua zi, „fluierat” de o brigadă din Olanda.

Echipa turcă (jucăria preşedintelui Recep Erdogan, cam cum era, pe vremuri, la noi, FC Olt Scorniceşti) l-a reclamat pe Colţescu la UEFA.

Iar acum UEFA a decis: „În limba română, expresia ăla negru nu este nici insultătoare, nici peiorativă, deci nu e vorba despre nicio faptă de rasism”, au conchis oficialii europeni.

Mai în glumă, mai în serios, avocatul spaniol al lui Sebastian Colţescu, Josep Vandellos, a spus că „probabil, dacă domnul Pierre Webo ar fi avut pe cap o pălărie roşie, arbitrul l-ar identificat spunând ăla cu pălărie roşie”.

sursa foto: Twitter

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here