Fostul premier Dacian Cioloş, îl critică aspru pe ministrul agriculturii Petre Daea dar şi guvernul Dăncilă, asupra cazului răspândirii crizei porcine şi a măsurilor luate. Cioloş afirmă că Petre Daea ştia că urmează o răspândire a virusului pestei porcine africane.

„Nu pricep cum un ministru, cel al Agriculturii, care a fost incapabil să ia măsurile necesare împotriva răspândirii pestei porcine este astăzi calificat să gestioneze propriul dezastru. Când nu ai fost capabil să implementezi măsurile pe care le aveai la dispoziție, le știai și erai conștient de ce urmează, înseamnă că ești incompetent. Niciun partid cât de cât responsabil nu te mai poate păstra în funcție”, spune Cioloș, într-un mesaj pe Facebook.

„M-aș astepta, deci, ca domnul ministru Daea sa o tragă de mânuță pe doamna premier Dăncilă, care coordonează și Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, și să plece amândoi, tiptil și rușinați, din Guvern. Singurul bilanț pe care și-l pot permite este cel al distrugerii unui sector prin incompetență și corupție ca mod de a guverna. Solicit să le spună crescătorilor de animale și celor care și-au pierdut sau riscă să-și piardă porcul de Crăciun cum au de gând să rezolve problema. Pentru că nu mă aștept la nicio urmă de decență din partea lor”, spune fostul premier.

sursă: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here