Anul viitor vor avea loc alegeri europarlamentare. Ca atare, în organizaţiile din Argeş ale principalelor partide politice se discută intens pe marginea posibilelor candidaturi.

În ceea ce priveşte cel mai mare partid politic – şi din ţară, şi din judeţ – PSD, sunt două nume intens vehiculate pentru lista de posibili europarlamentari: actualul preşedinte al organizaţiei judeţene, dl senator Şerban Valeca, respectiv actualul europarlamentar, dna Gabriela Zoană, cea care a ajuns în legislativul european după ce dna Viorica Dăncilă a părăsit Parlamentul European, numită fiind în funcţia de prim-ministru.

Şerban Valeca, plusuri şi minusuri

Faţă de domnişoara Zoană, dl Valeca are câteva atu-uri deloc de neglijat. Unul ar fi că, din punct de vedere profesional, senatorul Valeca este o somitate în domeniul său.

Unul de vârf: energie nucleară. Un domeniul în care se „intră” un pic mai greu decât la Universitatea „Brâncoveanu” sau la altele asemenea.

Un alt atu al dlui Valeca îl reprezintă faptul că numele dumnealui n-a fost niciodată asociat cu vreun scandal de corupţie.

În plus, dl Valeca vorbeşte bine nu doar limba română (la nivel de vârf al politicii autohtone, chestia asta nu e ceva subînţeles, ci mai degrabă o rară calitate), ci şi franceza şi engleza.

Şi ar mai fi un atu care-l recomandă pe şeful PSD Argeş: trece drept un om serios, care nu face gafe, nu vorbeşte prostii şi, în general, nu bate câmpii niciodată.

Lipsă de reacţie a dlui Valeca faţă de primarul din Berevoeşti

La capitolul minusuri se pot trece lipsa de performanţă ca ministru al Cercetării (reproşuri aduse chiar de unii cercetători, colegi de-ai dânsului), lipsa de fermitate în conducerea organizaţiei PSD Argeş, tolerarea unor inşi care dăunează imaginii partidului (un exemplu doar: primarul din Berevoeşti, Florin Proca) precum şi o oarecare inactivitate ca parlamentar.

Gabriela Zoană, urmaşă demnă a „Veoricăi”

În ce o priveşte pe domnişoara Zoană, principala calitate a dânsei e vârsta mai mică decât a dlui Valeca. Poate şi aceea că dă, cât de cât, bine în poze.

În rest…un lung şir de gafe şi de opinii politice stranii ne-a obligat aproape s-o numim demnă urmaşă a Vioricăi Dăncilă în Parlamentul European.

Unul din multele exemple de declaraţii neghioabe ale Gabrielei Zoană

În plus, nici la nivelul organizaţiei PSD Argeş domnişoara Zoană nu poate spune că se bucură de prea multă simpatie.

PSD-iştii argeşeni ştiu că duduia a ajuns oarecum dintr-o întâmplare în Parlamentul European. Şi i se cunoaşte, de asemenea, lipsa de implicare în viaţa organizaţiei.

Admiraţie făţişă a drei Zoană pentru dictatorul turc Erdogan

În mod normal, dacă PSD Argeş ar prinde un loc pe listele pentru europarlamentare ale partidului, conducerea acestuia n-ar trebui să ezite prea mult în a face o alegere. Care ar fi aceasta, intuieşte, probabil, oricine.

Verdictul final aparţine, însă, conducerii executive a PSD.

surse foto: Camera Deputaţilor, facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here