Cu puţină vreme în urmă, azi s-au tras la sorţi 16-imile Cupei României la fotbal. CS Mioveni a avut şansă, beneficiind de un adversar accesibil, la prima vedere: formaţia gălăţeană de liga a 3-a Sporting Lieşti. Meciul se va juca pe terenul echipei gălăţene, o arenă modestă, unde încap doar vreo 7-800 de spectatori.

Lieşti e o comună în judeţul Galaţi, ce numără aproape 9.000 de locuitori. Echipa locală de fotbal pe care o vor înfrunta fotbaliştii din Mioveni s-a înfiinţat în 2012, ca succesoare a altor echipe din comună, care nu au trecut niciodată de nivelul judeţean.

Sporting Lieşti a promovat în Liga a 3-a după numai un sezon petrecut în eşalonul IV judeţean, iar de atunci nu a mai retrogradat. Echipa e finanţată de Consiliul Local şi de omul de afaceri Marcel Scarlat.

Vedetele echipei sunt fundaşul Dragoş Voicu, care e şi căpitanul echipei, şi tânărul atacant de numai 19 ani, Robert Ţicămucă.

Acesta şi-a făcut junioratul la o grupă a clubului Dinamo Bucureşti şi a fost legitimat până recent la Juventus Bucureşti.

Pentru a ajunge în 16-imi, Sporting Lieşti a învins Universitatea Dunărea de Jos Galaţi, scor 3-1, şi pe mai titrata Oţelul Galaţi, după un joc decis abia la loviturile de departajare.

În mod normal, CS Mioveni n-ar trebui să aibă nicio problemă în a accede în optimi.  Dar, la cum îi ştim pe galben-verzi, nu degeaba porecliţi „echipa tuturor posibilităţilor”, presupunem că nu vor avea un meci uşor cu această modestă echipă de ţară din Galaţi.

sursa foto: Viaţa Liberă Galaţi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here