Gestul făcut ieri de Ion Cârstoiu, un pensionar de 72 de ani din comuna musceleană Aninoasa a făcut deja înconjurul ţării.

Bătrânul a donat toate economiile pe care le-a strâns într-o viaţă, 10.000 de euro, Spitalului Municipal din Câmpulung Muscel.

Asta în condiţiie în care nea Ion Cârstoiu, şofer în viaţa activă (la fosta IRTA, ulterior ITA Argeş), nu e nici beneficiarul vreunei pensii speciale şi nici măcar nu se numără printre locuitorii mai înstăriţi din localitate.

Are o pensie de 1.300 de lei pe lună, după mai bine de o jumătate de secol de muncă.

Averea lui e uşor de socotit: are trei capre şi un ţap, două pisici şi o maşină de pe începutul anilor ’70, un model de Mercedes căreia cunoscătorii îi spun „Bot de Cal”.

De locuit, locuieşte într-o casă modestă, cu bucătărie şi două camere, pe care nu i-au ajuns banii niciodată să o poată tencui.

Casa bătrânului, modestă şi netencuită

Neavând soţie şi nici copii, nea Ion s-a gândit să ofere banii Spitalului din Câmpulung, pentru achiziţionarea unui incubator pentru nou-născuţii prematur.

A avut remuşcări pentru că, tânăr şi holtei fiind, i-a cerut, la un moment dat, fetei pe care o lăsase însărcinată, să renunţe la copil.

Gândul că, atunci, un prunc nenăscut n-a avut şansa la viaţă, nu i-a mai dat pace lui nea Ion.

De aici gestul său incredibil, de împăcare cu sine şi cu Dumnezeu.

sursa foto: captură video B1TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here