Vestea de azi, cum că fosta procuroare-şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, a câştigat procesul de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, contra statului român, a făcut deja înconjurul Europei.

Dna Kovesi a izbutit, astfel, să demonstreze, la cel mai înalt for al Justiţiei Europene, că demiterea sa de la şefia DNA a fost una abuzivă, ilegală, care a avut cu totul alte resorturi decât cele despre care bălmăjeau în faţa camerelor de luat vederi alde Nicolicea, Iordache şi alţi aşi în Drept asemeni lor.

Dincolo de faptul că Laura Codruţa Kovesi (spaima corupţilor, cum i se spunea) avea evident dreptate în demersul său – o ţară întreagă a putut vedea cum pilonul central al guvernării PSD-ALDE-UDMR a fost martelarea Justiţiei – succesul fostei şefe al DNA, la Strasbourg, se mai datorează şi unui alt aspect.

Dna Kovesi a avut parte de sprijinul unei avocate de excepţie, în persoana Nicoletei Popescu.

Dna Popescu a absolvit Colegiul Bănăţean din Timişoara, în 1998, apoi Facultatea de Drept a Universităţii de Vest (de stat), în 2002 şi are la activ un master în Ştiinţe Politice, la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti, ca şefă de promoţie, în 2004.

În 2004 a intrat (prin examen) în cadrul baroului Bucureşti, iar un an mai târziu şi-a înfiinţat propriu cabinet de avocatură. Din 2003 este membru şi expert al Asociaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului – Comitetul Helsinki (APADOR-CH).

A urmat un stagiu de perfecţionare la Curtea Europeană a Drepturilor Omului şi, de atunci, are la activ mai bine de 30 de procese câştigate la CEDO.

Din 2008 este formator colaborator al Institutului Naţional de Magistratură, cu specializarea CEDO, contribuind astfel la pregătirea tinerilor magistraţi.

Benevol, dna Nicoleta Popescu a participat şi la mai multe seminarii de perfecţionare a jurnaliştilor, organizate de fundaţia „Freedom House” România, ajutând zeci, dacă nu sute de jurnalişti, să „navigheze” printre meandrele legilor.

Ca participant la unul dintre seminariile în care dna Popescu a vorbit şi explicat jurnaliştilor ce au voie şi ce nu, să facă, pentru a obţine informaţiile dorite, am remarcat abilitatea dumneaei de a face uşor de înţeles, chiar şi pentru un profan, cele mai abstracte noţiuni de Drept civil.

Fără îndoială, procesul câştigat de Laura Codruţa Kovesi în faţa CEDO, împotriva statului român, e cel mai sonor din întreaga carieră a Nicoletei Popescu.

sursa foto: nicoletapopescu.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here