Cine a închis Cetatea Poienari şi cum facem să „relocăm” urşii?

Date:

Share post:

„Muzeul Judeţean Argeş a decis să restricţioneze accesul la Cetatea Poienari marţi , 27 martie 2019, după ce angajaţii instituţiei au sesizat apariția urşilor la baza scărilor.

În calitate de administrator al Cetăţii Poienari, Muzeul Judeţean Argeş a făcut solicitări scrise Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş, Direcţiei Silvice Argeş şi Instituţiei Prefectului Argeş pentru a se întreprinde toate măsurile necesare, conform atribuțiilor legale, în vederea evitării producerii unor incidente grave.

Şi Instituţia Prefectului a transmis în data de 28 martie 2019 o adresă scrisă privind apariţia urşilor în zona Cetăţii Poienari.

Atenţionarea a fost adresată mai multor instituţii din judeţ, dar şi Muzeului Judeţean Argeş, prin care se recomandă luarea măsurilor minime necesare de prevenire a posibilelor incidente în zona turistică a Transfăgăraşanului, comuna Arefu, judeţul Argeş.

În acest sens, angajaţii Muzeului Judeţean Argeş au amplasat panouri informative și de avertizare în zona cetății şi au restricţionat temporar accesul vizitatorilor, măsurile de siguranță privind integritatea vizitatorilor fiind o prioritare.

Accesul la Cetatea Poienari va fi posibil după ce ne vom asigura că nu mai este niciun pericol în zonă, cu sprijinul autorităților competente”, informează Consiliul Judeţean Argeş, printr-un comunicat de presă.

N-am înţeles ce măsuri ar trebui să ia Jandarmeria? Ce să facă jandarmii, să-i amendeze pe urşi? Sau să le dea pe la nas cu gaze lacrimogene?

Soluţia e „relocarea” (adică mutarea) urşilor, crede dl subprefect Adrian Bughiu

Subprefectul de Argeş, dl Adrian Bughiu, vorbea de posibilitatea „relocării urşilor”. Voia să spună, probabil, că urşii cu pricina trebuie mutaţi în altă parte.

Nici asta nu e treaba Jandarmeriei, decât dacă dl Bughiu consideră că urşii pun în pericol ordinea şi liniştea publică.

E, mai degrabă, treaba Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Ploieşti, care are arondat şi judeţul Argeş. Această instituţie, însă, n-a fost sesizată de nimeni despre presupuşii urşi, care au dat peste cap turismul la Cetatea Poienari.

Sau, poate, n-o fi dat urşii turismul peste cap, ci autorităţile însele, care nu-şi cunosc ca lumea atribuţiile?

Vizite1

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Ofiţer de Poliţie, ginere al primarului din Vultureşti, Liviu Poşircă, reţinut de DNA

# În ultima perioadă DNA-ul a început să tureze...

Vile istorice din Câmpulung care spun povești de viață impresionante

În Câmpulung Muscel arhitectura este uimitoare, este superbă și...

Toţi trei puştii aduşi de la Gaz Metan Mediaş au semnat azi contracte cu FC Argeş

Clubul FC Argeș a oficializat transferurile jucătorilor Horațiu Răzvan...

Teatrul zilelor noastre: ”Bătrână, da’ bună” oricând!

 ”Proaspătă și azi la vreo optzeci și.” Cu lipici...

Creşte numărul cazurilor de infectare cu Covid. Masca ar putea reveni în actualitate

Numărul de cazuri de infectare cu Covid a crescut,...