Cine credea că măririle spectaculoase de salarii de care au avut parte, de vreo doi ani încoace, medicii din România, a eradicat şpăgile din buzunarele halatelor, se pare că s-a înşelat.

Aseară, poliţiştii din Piatra Neamţ au operat mai multe percheziţii la Spitalul Judeţean din oraş, în urma cărora cinci medici de la secţia de Ortopedie au fost luaţi pe sus şi duşi la audieri.

„Activităţile au fost derulate într-un dosar penal constituit ca urmare a sesizării din oficiu a lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Neamţ, ce vizează fapte de corupţie săvârşite de medici din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ – Secţia Ortopedie şi Traumatologie, în legătură cu îndeplinirea actului medical. În urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate înscrisuri relevante pentru cauză, precum şi importante sume de bani”, informează Direcţia Generală Anticorupţie (DGA).

În această dimineaţă, toţi cei cinci au fost reţinuţi de procurori şi vor fi prezentaţi unui judecător, cu propuneri de arestare preventivă.

Cu numai câteva zile înainte, medicul dr Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne, spusese, într-o emisiune televizată, că are „semnale că în unele spitale din ţară” se mai dau încă şpăgi.

sursa foto: DGA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here