Chinurile introducerii de autobuze Publitrans de la Piteşti la Moşoaia

Date:

Share post:

Consiliul local al comunei Moşoaia tocmai a votat aderarea la Asociaţia de Dezvoltare Intracomunitară pentru Transport Public Piteşti, ceea ce înseamnă că în comună vor putea circula autobuze al eoperatorului local de transport Publitrans Piteşti.

Aşa cum circulă, de exemplu, la Oarja, de la 1 ianuarie, sau Bascov, Mărăcineni şi Bradu, de la 1 septembrie anul trecut. Sau Ştefăneşti, de la 1 iulie anul acesta.

Numai că data exactă când autobuzele Publitrans vor deservi şi Moşoaia nu se cunoaşte. Ar fi bine să fie anul acesta.

Iată cum priveşte problema primarul PNL al comunei, dl Ion Necula:

„Discuțiile au fost lungi, Moșoaia aderînd la aceasta asociere in runda a doua, alături de Oarja și Ștefănești. Principalul impediment a fost legat de bani, suma pe care administrația trebuie să o plătească anual fiind destul de ridicată.

Țin să precizez că, în ciuda dorinței de a recupera decalajul legat de infrastructură, nu puteam să nu țin cont de dorința și necesitățile cetățenilor referitor la transport.

După o analiză serioasă a bugetului, după calcule menite să nu greveze planul de investiții și costurile necesare funcționării, discuții și întâlniri cu reprezentanții ADI, iată că asocierea a fost votată în unanimitate în CL (Consiliul local – n.n.) Moșoaia.

De circa 8 luni se poartă discuții pe acest subiect între Primăria Moșoaia și ADI (Asociaţia de Dezvoltare Intracomunitară – n.n.) Transport, marele obstacol care a ținut acest proiect în loc fiind suma ce trebuie suportată de la bugetul local pentru a acoperi transportul metropolitan.

Niciodată nu s-a pus problema că nu ne dorim ca autobuzele să facă legătura între Moșoaia și Pitești, însă, efortul bugetar este consistent, iar aici vorbim de 12 – 13 miliarde lei vechi (120-130 de milioane de lei) pe an.

Am încercat și o asociere cu Poiana Lacului, ca să putem să mai scădem din costuri, însă aceștia nu au dorit. Acum, la început de an am putut vedea exact pe ce buget ne bazăm, așa că am făcut pasul, și am inițiat acest proiect de Consiliu Local, pe care îl aveam pregătit de la începutul lunii ianuarie.

Pe raza localității Moșoaia vor opera două trasee, unul care va merge din sensul giratoriu din Trivale până la limita cu Poiana Lacului și unul pe Ciocănăi, care se va duce pe strada principală, până la limita cu Coasta Bisericii.

Aici va fi folosit un autobuz mai mic de 8 metri, fiind o stradă mai îngustă. Au existat propuneri pentru Dealul Vii și Hințești, dar ramane de văzut dacă terenul, cu pante înclinate, permit circulația unui autobuz de 12 metri. Oricum toate propunerile vor fi analizate împreuna cu reprezentanții ADI Transport și Publitrans.

Din discuțiile avute, pot să spun că autobuzele vor circula din oră în oră, în intervalul 5.30 – 23.00, iar în weekend vor avea un program mai redus, dar va mai suferi ajustări pe parcurs, în funcție de solicitări.

Cei de la ADI Transport nu ne-au putut da o dată fixă referitor la momentul în care va intra primul autobuz pe Moșoaia, însă cu siguranță asta se va face până la finele acestui an”.

sursă: facebook.com/Ion Necula

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Eveniment cultural: Flonta și Cioroianu

  Ambii, oaspeți ai Centrului Cultural Pitești, printre simeze...

German corporation Continental/Siemens, deeply involved in the Dieselgate cheating scandal (I)

A technical project manager at Continental has admitted to...

Accident la Davideşti

Şoferul unui autoturism BMW a pierdut controlul volanului şi...

Încep să se mişte lucrurile şi pe lotul 2, Boiţa-Cornetu, al autostrăzii Piteşti-Sibiu

Noi lucrări la autostrada Piteşti-Sibiu, lotul 2, dintre Boiţa...

Unde e cea mai ieftină benzină. Situaţia pe judeţe; cum stăm în Argeş

Ziarul Ring a realizat azi o radiografie asupra prețurilor...