Chindia Târgovişte-FC Argeş 2-2. În sfârşit, nu mai suntem ultimii

Date:

Share post:

În această după amiază, pe stadionul din Giurgiu, FC Argeş a înfruntat pe Chindia Târgovişte, cu vecinii din Dâmboviţa pe post de gazde.

Meciul a început echilibrat, dar în nota de dominare a alor noştri, care au avut mai mult mingea, au pasat mai mult şi au fost mai prezenţi în faţa porţii „gazdelor” (le zicem aşa, deşi meciul s-a jucat pe un teren neutru).

Chindia a preferat să se închidă şi să încerce să speculeze viteza vârfurilor proprii, Popa şi Florea, mizând, pesemne, şi pe lentoarea lui Deslandes şi a lui Leca.

Pe acest fond, ai noştri au deschis scorul, meritat, dintr-un penalty acordat corect de arbitrul Szabolcs Kovacs din Carei şi transformat impecabil de Ionuţ Şerban.

Apropo de arbitrul sătmărean: el e fratele lui Istvan Kovacs, un arbitru cunoscut, de ani de zile, ca fiind „fluieraşul” de casă al celor de la CFR Cluj-Napoca.

Bineînţeles că ascensiunea fulgerătoare a lui Szabolcs Kovacs n-are nicio legătură cu cea a fratelui său Istvan, c-aşa e la arbitrii de fotbal: acolo nu există nepotisme.

Revenind la meci: era minutul 34. Până aici, Argeşul dominase destul de clar ostilităţile.

Nici n-au repus bine dâmboviţenii mingea de la centru, că Sylvain Deslandes a greşit poarta, călcând şi deviind în cea apărată de Greab o minge periculoasă. S-a făcut 1-1 după nici un minut.

Sylvain Deslandes, autorul unui autogol de cascadorii râsului

A fost cel mai comic autogol al anului 2020; greu să se mai înregistreze unul şi mai de cascadorii râsului decât cel „reuşit” de camerunezul nostru.

După alte cinci minute, fiul fostului internaţional rapidist Cristian Dulca, Marco, a marcat din nou pentru gazde, profitând de nişte momente de o naivitate inexplicabilă a defensivei noastre: a fost lăsat să dea la poartă nestingherit, din afara careului, din poziţie bună.

După pauză, iniţiativa a fost, la început, tot de partea noastră, dar Chindia a prins, evident, ceva mai mult curaj şi mai multă siguranţă în joc.

Jucătorii pregătiţi de Emil Săndoi (dat afară de la FC Argeş, nu cu multă vreme în urmă) au gestionat cu calm avântul alor noştri, din debutul părţii secunde, iar, după primul sfert de oră al reprizei, jocul a început să se echilibreze.

La noi, apărarea a adevenit ceva mai riguroasă, după înlocuirea lui Leca – în zi proastă – cu Grigore Turda.

Iar după ce şi Deslandes a fost schimbat, apărarea Argeşului chiar a început să semene a apărare de echipă de primă ligă.

Ceva ocazii, nu foarte clare, au fost de ambele părţi, dar pe măsura trecerii timpului, devenea din ce în ce mai clar că şansele de egalare scad cu trecerea timpului.

Spre cinste lor, argeşenii n-au dezarmat, au continuat să fie activi în jumătatea adversă, astfel că egalarea a venit meritat, adusă de Robert Grecu, cu un şut din careu, când mai erau vreo 20 de minute de joc.

Dintr-o dată, siguranţa de sine a gazdelor s-a spulberat; dâmboviţenii n-au mai tras de timp şi au început să caute golul 3, renunţând dintr-o dată la expectativă.

Ultimele minute s-au jucat mai mult la poarta lui Greab, dar apărarea noastră, după ce Deslandes şi Leca au plecat mai devreme la duşuri, a căpătat destulă siguranţă cât să menţină remiza de pe tabelă.

Corect anulat golul gazdelor din prelungiri, a fost un ofsaid limpede. Ar fi fost nedrept ca Târgoviştea să câştige.

De la FC Argeş ne-a plăcut atacantul Malele (africanul e clar peste nivelul coechipierilor săi, e evident pentru oricine acest lucru). Nici portarul Greab n-a jucat rău; oricum, diferenţa dintre el şi tânărul Micle e mare.

De la târgovişteni, l-am remarcat pe Daniel Popa, un atacant la care nu înţelegem de ce Dinamo a renunţat aşa de uşor, împrumutându-l, şi pe tânărul Marco Dulca, un fotbalist care promite să ajungă cel puţin la nivelul atins de tatăl său.

Una peste alta, remiza a fost echitabilă şi, lucrul cel mai important, ne-a ajutat să lăsăm Iaşul pe ultima poziţie (e drept, la golaveraj, criteriu care e aproape irelevant la final de campionat, contează în primul rând rezultatele directe).

Imaginea de sus e de la încălzirea dinainte de meci.

surse foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Laptele: prieten sau dușman? De ce să nu excluzi lactatele din alimentația ta

Laptele și produsele lactate fac parte din alimentația multor...

Gheorghe Zamfir, în concert vineri seară, în Piața Primăriei din Pitești

Maestrul naiului Gheorghe Zamfir va concerta vineri seară, de...

Ion Mînzînă: Dezvoltăm infrastructura rutieră din Mioveni (galerie foto)

Pentru Ion Mînzînă, președinte al Consiliului Județean Argeș și...

Accident rutier grav la Mozăceni, în sudul județului Argeș

Un accident rutier grav a avut loc în această...

Cod galben de ploi și descărcări electrice în jumătatea vestică a țării. Vizat e și județul Argeș

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis azi o...