CFR, ce chin cu amatorii din Malta: 0-2 cu emoţii pe final

Date:

Share post:

Aseară, după miezul nopţii, s-a încheiat partida dintre maltezii de la Floriana La Valetta şi CFR Cluj-Napoca, din primul tur preliminar al Champions League (Liga Campionilor).

Deşi gazdele sunt o echipă alcătuită preponderent din amatori (altminteri, jucătorii Florianei sunt de meserie ospătar, poliţist, tâmplar, funcţionar etc), CFR s-a chinuit rău pentru a se impune.

Meciul nu a fost televizat; din ce am putut vedea şi citi despre joc, mulţumită internetului, campioana României a avut mari emoţii. Maltezii au avut, spre exemplu, posesie superioară (52% la 48%) şi au iniţiat mai multe atacuri: 63 Floriana, 61 CFR.

Ba chiar, pe finalul meciului, la scorul de 0-1, maltezii au asaltat careul lui Bălgrădean, căutând disperaţi egalarea. Portarul român a şi primit, de altfel, un cartonaş galben pentru… trageri de timp.

„Sunt foarte mulțumit de evoluția băieților mei. Au jucat cu inima, cu sufletul și au făcut maximul posibil. Că am fost la un pas să egalăm, e adevărat, dar, totuși, CFR a fost net superioară la toate capitolele. Să ținem 30 de minute CFR în terenul său e o mare performanță”, a spus, la finalul meciului, la conferinţa de presă, antrenorul italian al matezilor, Enzo Potenza, citat de Gazeta Sporturilor.

E trist dacă echipa campioană a României a ajuns să se chinuie în asemenea hal şi să tragă de timp în faţa unei formaţii malteze, dar, cine ştie, poate CFR îşi va reveni la meciul din turul II.

Acolo va da peste Dinamo Zagreb, echipă de alt calibru decât Floriana. Noroc că jocul va avea loc la Cluj-Napoca, în 26 august, de la ora 21.

sursa foto: captură video Digisport

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular